2019. augusztus 29., csütörtök

A végsőkig!

A felesége ezt mondta neki: Még most is kitartóan feddhetetlen vagy? Átkozd meg Istent, és halj meg!
De ő így felelt neki: Úgy beszélsz te is, ahogyan a bolondok szoktak beszélni! Ha a jót elfogadtuk Istentől, a rosszat is el kell fogadnunk. Még ebben a helyzetben sem vétkezett Jób a szájával.
Jób könyve 2. fejezet 9-10. vers





Fogalmam sincs, hogy az e világi dolgok közül melyeket tartasz áldásnak és melyeket átoknak.
Talán van megtakarított pénzed, aminek örülsz és amire áldásként tekintesz, de ha úgy jársz, mint mi évekkel ezelőtt, amikor szembesültünk vele, hogy minden megtakarított pénzünk odalett egy erkölcstelen üzletkötő miatt, áldás volt-e még a megtakarítás?
Nem esett jól, vívódtam érzelmileg, lelkileg, majd Isten segítségével elengedtem a dolgot, hogy újra tudjam szívből mondani " Áldott legyen az Úr neve!"
Jób, mindennel rendelkezett a próbatétele előtt, amire csak földi ember vágyhat. Rendelkezett szép családdal, sok gyerekkel, szép, valószínűleg talpraesett, Istenfélő feleséggel.
Ezek önmagában áldott állapotot jelentettek.
Rendelkezett jó hírnévvel és tekintéllyel. Amit Jób mondott, annak súlya volt az egész városában. Tudták, hogy Jób igenje mindig igen lesz és Jób "nem"-je, mindig nem lesz.
Volt vagyona. Nem átlagos vagyona volt. Olyan vagyona, amiről sokan csak álmodozhattak. Ráadásul a vagyona mellé társult bűngyűlölete, amiből következik, hogy nem áldozta fel a lelkiismeretét a vagyonért cserébe.
Eljött az idő azonban, amikor azokon a dolgokon keresztül próbálta meg Isten őt, az ördög közreműködésével, amiket minden embernek áldásnak tart.
A tíz szép gyermekből, 10 koporsó lett. A nagy örömből, nagy fájdalom.
A vagyonból, nem maradt semmi. Egy nap alatt elveszített mindent. Ezzel mentek a barátok is, hiszen aki vagyonos annak sok barátja van ma is, aki viszont csődbe jut, azon legfeljebb sajnálkozva nevetnek.
Odalett a tekintélye is, hiszen az összes tragédia mellé kapott egy olyan betegséget, ami undorító, taszító volt.
Jób viszont mégsem adta fel. A legnagyobb áldás ugyanis Jób életében maga Isten volt.
Nem látható áldás, nem mérhető látható dolgokban, kincsekben Isten jelenlétének áldása.
Ő viszont ezért tartott ki mindvégig. Tudta, hogy ha az élete is odalesz, meg fogja látni az élő Megváltóját színről-színre.
Kedves olvasóm! Mi is az áldás? Mi is az átok az életedben?
Ezen fog múlni, hogy feladod a harcot Jób feleségéhez hasonlóan, vagy Jóbhoz hasonlóan kitartasz a végsőkig.


IMA: Istenünk, nem akarunk más kincset a Mennyben, a földön amiben, akiben gyönyörködjünk. Hálásak vagyunk a mindennapi gondviselésért, az anyagi javakért, de az igazi áldás Te vagy. Téged nem akarunk megátkozni, elhagyni, hanem Szentlelked által szeretnénk a Te utadon haladni a célig, a végsőkig. Krisztus nevében segíts ebben, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nem veti meg a nyomorult nyomorúságát

Mert nem veti meg, és nem utálja a nyomorult nyomorúságát, nem rejti el orcáját előle, segélykiáltását meghallgatja. 20. Zsoltár 24. vers Ke...