2019. augusztus 28., szerda

Már nem a világ az úr!

Mert ha test szerint éltek, meg kell halnotok, de ha a Lélek által megölitek a test cselekedeteit, élni fogtok.
Rómaiakhoz írt levél 8. fejezet 13. vers



Krisztus kereszthordozásra hív, mi, ma elő keresztények pedig arra hívjuk az embereket, hogy érezzék jól magukat Krisztus nevében.
Krisztus arra hív, hogy megtagadjuk a világot, mi azt mondjuk az embereknek, hogy fogadják be Jézus Krisztust életükbe, majd élhetnek tovább a világgal úgy, mint ahogyan az igazgyöngy a kagylóban.
Krisztus szenvedésre hív az Ő nevéért, mi pedig arra hívunk embereket, hogy élvezzék a posztmodern világ nyújtotta maximális kényelmet.
Krisztus önmegtagadásra hív, hogy halálba adjuk az egónkat, mi pedig arra hívunk embereket, hogy reklámozzák önmagukat a gyülekezeten belül addig, míg egyfajta keresztény sztárokká válnak.
Isten szentségre hív, mi pedig olcsó és ízléstelen örömökre hívjuk az embereket.
Egy ilyen világban, ilyen körülmények között mit tehet egy komoly keresztény?
A választ könnyű leírni, de nehéz követni.
Először is fogadd el Isten életedre vonatkozó igazságát.
" Keressétek először Isten országát és igazságát." Jézus Krisztuson keresztül törekedjünk jó kapcsolatban élni felebarátainkkal.
Törekedj arra, hogy megvizsgáld cselekedeteidet és amikor szükség van rá, bánd meg a bűneidet Krisztus előtt és igazítsd helyre cselekedeteidet.
Dicsőítsük Istent, adjuk halálba a testet, vagyis éljünk egyszerűbben.
Ki akar ma egyszerűbben élni? Ki az aki megelégszik a ruházatával és eledelével ahogyan arra Krisztus hívta fel a figyelmet?
Nem az a gond, hogy anyagi dolgaink vannak, a gond az, ha az anyagi dolgaink javára lemondunk Isten iránti engedelmességünkről, Isten követéséről.
Ez általában mindig csupa jó szándékból történik, lásd Saul király esetét. Mindig volt egy jobb ötlete, útja, mint az Isten parancsa.
Engedelmeskedjünk Istennek. Ha akarjuk megtapasztalni az igazi boldogságot, akkor vessük magunkat alá tudatosan Isten akaratának.
A Sátán tehetetlen egy hittel teljes szívű emberrel szemben, akinek minden vágya, hogy alávesse életét Isten akaratának.


IMA: Istenünk, nem akarjuk, hogy a divat, a korszellem határozza meg az életünket. Nem akarjuk a testünket hizlalni a kívánságait teljesítve, hanem szeretnénk azon az úton járni, amit a Szentlelked jelöl ki nekünk. Adj látást, vágyat, erőt és bátorságot ehhez. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nem veti meg a nyomorult nyomorúságát

Mert nem veti meg, és nem utálja a nyomorult nyomorúságát, nem rejti el orcáját előle, segélykiáltását meghallgatja. 20. Zsoltár 24. vers Ke...