2019. augusztus 26., hétfő

"Lenni" és "tenni"!

Tudjuk pedig, hogy ha földi sátorunk összeomlik, van Istentől készített hajlékunk, nem kézzel csinált, hanem örökkévaló mennyei házunk.
Korintusiakhoz írt második levél 5. rész 1. vers



A keresztény életvitel legfontosabb célja, hogy az Istenhez hasonlóvá tegye az embert jellemben, gondolkodásban, ebből fakadóan pedig olyan dolgokat cselekedjen, amelyek összhangban vannak Isten értékrendjével, céljával.
Krisztus életében láttuk, hogy "lenni" és "tenni" követik egymást.
Az egyetlen igaz keresztény a gyakorló keresztény. Az igaz kereszténység Isten szerinti cselekedeteket szül.
Nehéz beszéd ez napjainkban. Minden keresztény szeretné jól érezni magát, de a kérdés az, hogy mit teszünk akkor amikor jól kell élni? Nem a magunk, nem a családunk, nem a szomszédunk, nem az egyházunk mércéje szerint jól, hanem a Mindenható és Szent Isten szerint jól.
Mi mentségünk lehet, amikor Ő mindent megadott nekünk amire csak szükségünk van a keresztény életvitelhez?
Az Ő Fia meghalt értünk, ezzel megtisztultunk, szentségét ajándékba kaptuk, ezzel megigazultunk, a Szentlélek által új szívet, indulatot, értékrendet kaptunk, hogy nekünk is az tetszedjen ami Istennek és mi is azt cselekedjük amit Isten kíván, hogy cselekedjünk.
Kérjük ehhez ma Isten segítségét!


IMA: Istenünk, a mulandó testben élünk, amelyik omladozik minden nap egy kicsit. Szeretnénk azonban az örökkévaló dolgokra nézni, szeretnénk mennyei szívet, érzületet, célokat és lelki cselekedeteket. Ebben támogass minket Krisztus nevében Istenünk, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nem veti meg a nyomorult nyomorúságát

Mert nem veti meg, és nem utálja a nyomorult nyomorúságát, nem rejti el orcáját előle, segélykiáltását meghallgatja. 20. Zsoltár 24. vers Ke...