2019. szeptember 22., vasárnap

Átkozottból-áldott!

És bár átkozottak voltatok a népek között, Júda háza és Izráel háza, én megsegítlek benneteket, és áldottak lesztek. Ne féljetek, legyetek erősek!
Zakariás könyve 8. fejezet 13. vers


Krisztusban, Isten gyermekei annyi áldást kaphatnak, hogy annak csodálatos voltát fel sem tudják fogni vagy szavakba önteni.
Ezeket a kincseket Isten a jelenben is osztogatja övéi számára és a jövőben is osztogatni fogja őket.
Az igazság Lelke, világosan kijelentette számunkra, hogy Krisztus által az Atya megáldotta az ő gyermekeit minden lelki áldással.
Ezek az áldások mind a mieink is, mint az új teremtés várományosaié, a jelenben pedig a hit általi engedelmesség által tudjuk megragadni azokat.
A mi örökségünk Krisztus feltámadása által biztossá vált. Ezt senki sem lophatja el, senki sem szakíthatja el tőlünk. A Mennyben csak ránk vár ez az áldott örökség.
Nem találunk ebben semmiféle ellentmondást.
A jelenben is élvezhetjük Isten áldásait, de az áldások kiteljesedése majd a jövőben vár ránk, az Isten országában.
Méltó az Úr a dicséretre, nekünk pedig minden okunk megvan az ünneplésre.
Ameddig át nem adjuk életünket Istennek, átkozottak vagyunk, amint odaszánjuk magunkat Isten iránti engedelmességre hit által, gyermekeiként áldás hordozóivá válunk.


IMA: Istenünk, a lázadásunk, az engedetlenségünk csak átkot hozott ránk. Köszönjük Krisztust, aki elhordozta a mi átkozott voltunkat is a Golgotán, hogy általa az Atya gyermekei, örökösei, áldásainak várományosai legyünk. Magasztalunk ezért. Kérünk Téged, hogy segíts nekünk teljesen odaszánni magunkat hit által az engedelmességre. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Becsületbeli dolog

...tartsátok becsületbeli dolognak, hogy csendesen éljetek, tegyétek a magatok dolgát, és saját kezetekkel dolgozzatok, ahogyan elrendeltük ...