2019. szeptember 19., csütörtök

Élő, tiszta és tökéletes istentisztelet!

Ellenben az Atya-Isten azt az istentiszteletet tekinti tisztának és tökéletesnek, ha gondoskodunk az árvákról és özvegyekről, és tisztán tartjuk magunkat a világ gonosz hatásától.
Jakab levele 1. rész 27. vers



Az igazság az, hogy senkit sem érdekel mit gondolok vagy mit gondolsz az istentiszteletről, ameddig az ellentétben áll Isten gondolatával.
Istennek nagyon is van véleménye arról, hogy miként tiszteljük Őt. Aki ezt kétségbe vonja, lapozza fel a Mózes könyveit és olvassa el mennyire részletesen megadta Isten a Szent sátor méreteit, anyagait, színeit és az istentisztelet rendjét.
Tehát kit érdekel milyen zenét szeretünk mi? Ha szórakozóhelyre megyünk, ott biztosan szempont, de ha Istent akarjuk tisztelni, dicsőíteni akkor azt úgy kell tennünk, hogy az Istennek tetsző legyen.
Az istentisztelet pedig a gyülekezeten kívül kezdődik. Csak akkor érvényes, tiszta és tökéletes a gyülekezetben végzett istentiszteletünk, ha a mindennapjainkban is Istent tiszteljük.
Hogyan? A Szentlélek vezetése által. A Szentlélek megmutatja, hogy melyik árváról, özvegyről gondoskodjunk. A Szentlélek megmutatja hogyan tartsuk meg magunkat tisztán a világ gonosz hatásától.
Természetesen csak akkor, ha Isten gyermekei vagyunk.
Ha nincs a Szentlélek vezetése életünkben, akkor marad a megszokás, a birtoklásvágy és a rendszer követése ész, szív és lélek nélkül.
Akkor nem a Szentlélek fogja vezetni már a gyülekezetünket, hanem a vezetők működtetik majd számok, statisztikák, a nagy számok törvénye és egyéb emberi szokások alapján.
Így pedig rövid időn belül a közösség utolsó életjelei is eltűnnek. Beáll a teljes lelki "hullamerevség".
Annyira tragikus, hogy sok közösségből Isten Szentlelke teljesen kivonult, sok közösségről Isten teljesen levette a kezét, és továbbra is a megszokás lendülete miatt vannak összejövetelek úgy, hogy a közösség hónapok, évek, évtizedek óta nem veszi észre, hogy már nincs köztük a nagybetűs Élet.


IMA: Istenünk, ne hagyj minket meghalni lelkileg. Ne hagyj minket vakbuzgó módon tisztelni Téged. Tudjuk Krisztusunk, hogy csak Benned maradva lehet életünk egyénileg és közösségileg is. Támaszd fel halott lelkünket, családunkat, népegyházainkat, közösségeinket, hogy élő, tiszta és tökéletes módon tisztelhessünk. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A fegyelmezés áldásai

Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza ...