2019. szeptember 24., kedd

Kóstolj bele Isten jóságába!

Ó Isten, te vagy Istenem, hozzád vágyakozom! Utánad szomjazik lelkem, utánad sóvárog testem, mint kiszikkadt, kopár, víztelen föld.
63. Zsoltár 2. vers



Egy földműves ismételten meghívta egyik barátját az almáskertjébe, hogy ízlelje meg a gyümölcsöket és készítsen magának almamustot. De a barátja azt mondta, hogy nem kíván elmenni a gyümölcsösbe. Végül a farmer így szólt: “Feltételezem, hogy előítélettel vagy az almáimmal szemben.” Barátja így válaszolt: “Az igazat megvallva, néhány almát már megízleltem és nagyon savanyúnak találtam.” Aztán a farmer megkérdezte, hogy mely almákból evett. “Azokból, amelyek az út mentén, a kerítés mellett vannak” – válaszolta. “Ó, igen – mondta a földműves –, azok savanyúak. Azért ültettem azokat, hogy becsapjam a tolvajokat. De ha bejössz a kert közepébe, akkor már más ízű gyümölcsöket találsz.” A keresztyénség szegélyén vannak nagyon keserű almák – bűnbánat, önmegtagadás, az élet tisztasága –, amelyek visszatartják a képmutatókat és a szájhősöket. De a kert közepén vannak az ízletes, édes és kívánatos gyümölcsök. Minél közelebb vagyunk Istenhez, annál édesebb az öröm.
A kérdés csak az, kedves olvasóm, hogy te melyik csoportba tartozol?
Nem érted, hogy a zsoltáríró hogyan rajonghat úgy Isten után, Isten közelsége után vagy nagyon is érted, mert te is a Szentlélek által az Atya gyermekévé lettél és most érzed igazán ennek a bensőséges kapcsolatnak az "édességét".
Tény, hogy nagyon unalmasan, szükrén és kiábrándítóan tudnak olyan emberek, teológusok beszélni Istenről és az Istennel való kapcsolatról, akik sosem kerültek személyes kapcsolatba, közelségbe Istennel.
Ne engedd, hogy a hasonló emberek beszéde, életmódja elbátortalanítson Isten keresésétől, Isten iránti vágyakozással kapcsolatosan. Lásd be te is, hogy a lelkedben gyökerező mély szomjúság, a testedbe is átsugárzó sóvárgás tárgya maga Isten.
Keresd Őt igazán és komolyan és Ő fel fogja fedni önmagát neked. Kóstóld meg, ízleld meg az Isten jóságát, és minden szavát érteni fogok, élni fogod a fent olvasott zsoltárrésznek.


IMA: Istenünk, csak Téged, csakis Téged kíván lelkünk. Segíts ezt az igazságot végre elfogadnunk és őszinte vágyat adj szívünkbe, életünkbe. Köszönjük, hogy Te ma is megismerteted magad azokkal, akik igazán és őszintén vágyakoznak, sóvárognak Utánad. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Becsületbeli dolog

...tartsátok becsületbeli dolognak, hogy csendesen éljetek, tegyétek a magatok dolgát, és saját kezetekkel dolgozzatok, ahogyan elrendeltük ...