2019. szeptember 14., szombat

Krisztus az élet!

Ti azonban nem test szerint éltek, hanem Lélek szerint, ha Isten Lelke lakik bennetek. De akiben nincs a Krisztus Lelke, az nem az övé.
Római levél 8. rész 9. vers



Vannak vallásos emberek, akik lehet, hogy név szerint keresztények, de még mindig az ádámi természet uralkodik életükben.
Az óember, a testük parancsai szerint élnek és nem a Krisztus Lelkének parancsai szerint.
Itt nem az a lényeg, hogy ezek az emberek erkölcsösek-e vagy sem, hanem a fent olvasott Ige alapján, akiben nincs Krisztus Lelke, az nem az övé, és abban nincsen élet. Egyszerűen lelkileg halott. Hiszen akié a Fiú, azé az élet, akiben nincs meg a Fiú, az élet sincs meg abban.
Az ilyen emberek egyszerűen rossz irányba haladnak. Ahelyett, hogy a lelki halálból kijönnének, az örök halál felé haladnak.
Krisztus jelenléte, vagy jelenlétének hiánya életünkben dönti el, hogy élők vagyunk-e lelkileg vagy halottak.
Ő az Élet Fejedelme, és mindenki akit megérint, életre kel.
A Szentlélek nélkül egyetlen ember sem hirdetheti az élet Igéit, egyetlen ember sem tud semmi maradandót tenni.
Bízzuk hát életünket ma is az Élet Fejedelmére.


IMA: Istenünk, Te vagy maga az élet. Csak Te tudsz életet adni nekünk. Csak Te tudod lelkünk halott részeit, reménytelennek tűnő problémáinkat megeleveníteni, megoldani. Kérünk Téged Szentlelked által tölts meg minket Életeddel, hogy mások felé is kiáradhasson általnunk. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gondolataid szűrői

Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dics...