2019. szeptember 13., péntek

Elég a kényelemből!

Hiszen tudjuk, hogy a mi óemberünk megfeszíttetett vele, hogy megsemmisüljön a bűn hatalmában álló test, hogy többé ne szolgáljunk a bűnnek.
Rómaiakhoz írt levél 6. rész 6. vers



A régiek, a hithősök nem a könnyű utat, az olcsó utat választották ha az Isten követéséről volt szó.
Ők a kényelem útja helyett a szentség útját választották. Az útjukat vérük és verejtékük szegélyezte.
Mi más időket élünk. Sajnálatos módon megtanultuk kényelembe helyezni magunkat, és ezért nem is kérjük a Szentlélek erejét.
Hiszen tétlen életmódunkhoz nincs szükségünk erőre.
Akik igazolni szokták az ehhez hasonló életmódjukat, valószínű nem fogják érintve érezni magukat a most olvasottaktól sem.
Akiknek viszont van füle a hallásra, hallják meg a sürgető szót:
A kereszt útja, amit a költők olyan szépen magasztaltak évszázadok során, voltaképp az önmegtagadás és az önmagunk számára meghalás útja. Ez az út ma is szegélyezve van fájdalommal, göröngyökkel, de csak ezen az úton kaphatunk lelki erőt a Szentlélektől és válhat gyümölcsözővé az életünk.
Tehát ne akarj elmenekülni a kereszt útja elől! Ne keresd a könnyebbik utat! Nincs másik út a Mennybe. Csak a kereszt útja.
Ne elégedj meg azzal, hogy alszol lelkileg egy kényelmes gyülekezeti padban vagy széken, erőtlenül és gyümölcstelenül.
Engedd meg, hogy a kereszt által naponta halálban maradjon óembered.
Vágyakozz az igazi szentség után és kicsit se félj azoktól a dolgoktól, amiket a kereszt útján kell elszenvedned.


IMA: Istenünk, vágyunk arra, hogy erővel és gyümölccsel teljes életünk legyen. Szentlelked által szeretnénk naponta megtagadni magunkat és felvenni a keresztünket, hogy valóságosan a Krisztus nyomdokaiban járhassunk. Krisztus nevében segíts ebben Istenünk. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gondolataid szűrői

Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dics...