2019. szeptember 12., csütörtök

Szentlélek folytonos jelenléte!

...hirtelen hatalmas szélrohamhoz hasonló zúgás támadt az égből, amely betöltötte az egész házat, ahol ültek.
Apostolok cselekedetei 2. rész 2. vers



A Pünkösd nem úgy zajlott le, mint a Pünkösd ünnepe. 1-2 napig tart, majd elmúlik. A Pünkösd megtörtént és azóta is zajlik.
Természetesen volt egy nap amikor betöltötte a Szentlélek a tanítványokat, eljött a földre, de azóta is betölti azokat akik az Úrban hisznek és Újjászületnek, azóta is velünk van Ereje.
Milyen szomorú, hogy sokszor nem vagyunk tudatában ennek. Emiatt esünk hitetlenségbe és foglalkozunk olyan dolgokkal elsősorban, amik nem is fontosak az örökkévalóság szempontjából.
Milyen szomorú, hogy a hitvallásunk egy száraz tantételévé sivárítottuk a Szentlelket, bezártuk az Ő munkáját magunk kreálta keretek közé, és olyan keveset ismertünk meg vele kapcsolatosan a személyes életünkön, tapasztalatainkon keresztül.
Az ördög arra törekszik, hogy a Szentlélek személye legfeljebb egy folytonos vitatéma legyen a keresztények között.
A szívünk a Szentlélek után sóvárog igazán. Sok esetben azonban ezt a sóvárgását rosszul értelmezzük és mindenféle mulandó dologgal akarjuk megelégíteni lelkünket, szívünket.
A Szentlélek maga Isten, az Isten igazi természete, egy olyan formában, amelyben képes megosztani önmagát és egyesülni velünk.
Az a gyertya amelyik megvilágítja számunkra Krisztus dicsőségét, hogy megismerhessük Őt.

IMA: Istenünk, nincs élet, igazi élet Nélküled. Segíts nekünk, hogy a Szentlélek által országod, uralmad kiteljesedjen szívünkben, életünkben. Segíts megtagadni mindent ami testi. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gondolataid szűrői

Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dics...