2019. szeptember 11., szerda

A boldogság útja!

Mit tegyünk tehát? Vétkezzünk, mert nem a törvény, hanem a kegyelem uralma alatt élünk? Szó sincs róla!
Rómaiakhoz írt levél 6. rész 15. vers



Napjainkban számtalan embert látunk kétségbeesetten és rendkívül önző módon futkosni a boldogság után.
Ez a fajta megnyilvánulás az egyik legmocskosabb dolog a világon.
Beszéltem olyan anyukával, akinek ez a fajta jelenség elvette a józan eszét. Elhatározta, hogy a férje helyett szerető után néz, elválik és mindezt úgy próbálta megmagyarázni magának, hogy a férje nem jó apa, a gyerekei pedig rossz mintát látnak tőle. Ebből pedig azt a következtetést vonta le, hogy jobb lesz a gyereke számára egy vadidegen férfi apapótlóként ( aki nyilván tökéletes). Valójában ez a hölgy a saját maga önzőségét próbálta palástolni ezzel a kitekert logikával. Ennyi erővel minden gyermeket állami gondozásba adhatnánk, hiszen nemcsak tökéletes apa, hanem tökéletes anya sincs.
Az viszont tény, hogy minél görcsösebben és önzőbben hajszoljuk önmagunk boldogságát, annál boldogtalanabbak és szánalomra méltóbbak leszünk.
Az önzőséget sosem fogjuk igazolni Isten előtt. Egymás előtt megpróbálhatjuk, de Isten előtt sosem fog sikerülni.
Manapság divatos dolog minden rossz döntést, bűnt a következő mentséggel hárítani: " Én csak kicsit boldog akartam lenni."
Ez a modern élvezet hajhászat a keresztény világba is beszivárgott.
Hányan tekintik úgy az evangéliumot is, mint valamit ami közelebb vihet a magunk önző boldogságához, békességet és biztonságot adhat az értelmünknek.
Sokan úgy használják a Bibliát, mintha valami kábítószer lenne aminek nyugtató hatása van.
Isten beszéde viszont nem a boldogságról, hanem a szentségről szól elsősorban.
Istent elsősorban a szívünk állapota érdekli és nem az érzelmeink állapota.
Kétségtelen, hogy az Isten akaratában járás igazi és végső boldogságot ad az Isten gyermekeinek, de sosem az a kérdés, hogy mennyire vagyunk boldogok, hanem az, hogy mennyire haladunk a megszentelődés útján.
" Boldogok akik sírnak.."- mondja Krisztus.
Ne feledjük el hát Isten mai üzenetét: " Szentek legyetek, mert én az Úr, szent vagyok."


IMA: Istenünk, segíts nekünk minden mocskos önzéstől megtisztulni Szentlelked által. Segíts minket az életünket letenni a Te kezedbe, lemondani róla, hogy Te megőrízhesd és kiteljesíthesd azt. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gondolataid szűrői

Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dics...