2019. szeptember 9., hétfő

Ne féltsd a játékszereid!

Ő előbb volt mindennél, és minden őbenne áll fenn.
Ő a feje a testnek, az egyháznak is, ő a kezdet, az elsőszülött a halottak közül, hogy minden tekintetben ő legyen az első.
Kolosséiakhoz írt levél 1. rész 17-18. vers



Talán te is vágysz a szíved mélyén megismerni Őt, aki előbb volt mindennél, de még mindig túlságosan félted a kis "játékszereidet".
Nem tudnál csak vérző szívvel megválni ezektől a játékaidtól és pontosan ezért sejted, hogy Krisztus ezeket kérné el tőled először. Nem azért, mert neki szüksége van ezekre, hanem pontosan azért, mert túlságosan a szívedhez nőttek. Annyira, mint amennyire a gazdag ifjúnak a szívéhez nőtt a bankszámla egyenlege.
Ha remegve is jössz Isten elé, de jöjj még ma! Engedd, hogy Isten kigyomláljon mindent a szívedből ami túlságosan gyökeret vert ott, majd engedd, hogy Jézus Krisztus lakozást vegyen a szívedben, hogy végre áldásban élhess.
Hadd legyen ezentúl Krisztus a világosság életünkben amire jobban vágyakozunk, mint a napfényre.
Mennyire tökéletesek, csodálatosak Isten útjai és mennyire sötétek, fondorlatosak az ember útjai.
Csak ha engedjük, hogy Isten megtanítson meghalni önmagunk számára, akkor támadhatunk fel az igazi életre.
Ideje lenne az önmagunk dicsőítésére felépített oltárainkat lerombolnunk és engednünk, hogy a szívünk Isten dicsőségének, jelenlétének templomává változzon.
Miért ne közelednénk Istenhez teljes hittel és bizonyossággal?
Miért ne lennénk naponta élő kapcsolatban ezzel a csodálatos Istennel, hogy belekóstoljunk a Vele való közösségbe akkorra, amikor már színről- színre fogjuk látni Őt és élvezni a Vele való közösséget?


IMA: Istenünk, kérünk légy Úr és Király életünk fölött. Emelkedj felül a gőgünkön, hogy Te légy az akit leginkább csodálunk, tisztelünk, szeretünk, imádunk. Emelkedj fölül becsvágyunkon, emelkedj fölül az érzéseinken, emelkedj fölül azon, hogy mit szeretünk és mit nem szeretünk. Segíts elmerülni a Te dicsőségedben, hogy a Te kegyelmed felülemelkedjen életünk minden területén. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gondolataid szűrői

Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dics...