2019. október 31., csütörtök

Lelki képességek-lelki élet!

A szél arra fúj, amerre akar; hallod a zúgását, de nem tudod, honnan jön, és hova megy: így van mindenki, aki a Lélektől született." János evangéliuma 3. rész 8. vers



Az "erőnek" egyik jelentése: képesség arra, hogy megtegyünk valamit.
Voltaképp erről szól a Szentlélek munkája a gyülekezetben és az Isten gyermekeinek szívében is.
Azokat a lelki dolgokat, amik annyira megfoghatatlanok voltak, pontosan azért, mert hiányzott a képesség arra, hogy lelki módon éljünk és cselekedjünk, a Szentlélek megfogható közelségbe hozza az Ő ereje által.
A Szentlélek által, olyan dolgok válnak láthatóvá számunkra, amelyek mennyei dolgok és amelyek létéről nem is vettünk tudomást.
A Szentlélek új életet formál ki bennünk, és új érzékeket is ajándékoz nekünk, melyek segítségével felismerjük, megértjük és belépést nyerhetünk az Isten országának lelki valóságába.
Attól kezdve tudunk hitben járni és nem látásban.

IMA: Istenünk, szükségünk van a Te érintésedre, a Szentlélek által. Tudjuk, hogy nem vagyunk képesek felfogni, megérteni és cselekedni a Te akaratodat, csak a Szentlélek ereje által.
Segíts minden olvasót, hogy valódi vágy ébredjen szíveinkben az újjászületést illetően. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hiteles keresztény értékrend

Semmit ne tegyetek önzésből, se hiú dicsőségvágyból, hanem alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál; és senki se a maga hasznát néz...