2019. október 30., szerda

Szentlélek szívet átformáló munkája!

Ezt parancsolta nekik: Így járjatok el az ÚR félelmében, hűséggel és tiszta szívvel:..Működjetek bátran, az ÚR pedig legyen a jókkal!
Krónikák második könyve 19. fejezet 9, 11. vers




Hogyan működik Isten ereje? Az Isten Szentlelke által, aki közvetlen módon fejti ki erejét az emberi lélekre. Tehát a Szentlélek egyenesen a lélekkel lép kapcsolatba.
A Szentlélek néha egy éneket, egy prédikációt, egy Istent dicsőítő jó cselekedetet vagy a természet titokzatos, fenséges szépségét és összetettségét használja fel, de végül is a munkát az Ő ereje által végzi el az emberi szívben.
A Szentlélek először is megtisztít minket, kihív minket a gonosz világi életmódból és kiválaszt minket önmaga számára, megszentel, hogy teljesen Istennek szentelhessük magunkat.
Majd, miután Isten tulajdonai lettünk, használ minket az Ő küldetésében, céljában, hogy egyedül Isten szolgálatában és dicsőségére élhessünk.

IMA: Istenünk, köszönjük, hogy Szentlelked által el tudod végezni bennünk azt a munkát, amit senki más nem tud elvégezni. Csak Te tudsz adni Szentlelked által új szívet, tiszta szívet, új értékrendet, megszentelt értelmet, hogy egyedül Neked szolgáljunk és a Te dicsőségedre törekedjünk élni. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...