2019. november 15., péntek

Az emberi szív legsúlyosabb problémája!

Ne szeressétek ezt a világot, se a világ dolgait! Aki ezt a világot szereti, az nem szereti az Atya-Istent.
János első levele 2. rész 15. vers



Az emberi szív legsúlyosabb problémája az, hogy elveszítette a legfontosabb részét ami olyan katasztrófát idézett elő az emberi szívben, mint amilyen katasztrófát idézne elő az, ha a bolygónk elveszítené a meleget és világosságot adó napját.
Azzal, hogy ez emberiség igent mondott az ördög kísértésének már az Édenben, voltaképp elveszítette Isten jelenlétét, és az engedetlenség bűne által beszennyezte a saját maga szívét, életét.
Ezért lehetetlen a megváltás nélkül a világot és a világ dolgait nem szeretni. Úgy születtünk meg, hogy az eredendő bűn által belénk volt kódolva az istentelen világ és a világ dolgainak szeretete. Még ha elménkkel néha akartuk is volna a jót, Istent és az Ő parancsolatait szeretni és követni, a bűn rabsága miatt nem tudtuk gyakorlatilag cselekedni amire valamilyen szinten vágytunk.
Jézus Krisztus halála és feltámadása által, Isten először is a korrupttá lett döntési képességünket akarja helyrehozni. Az Isten ellen lázadó világ szellemisége teljesen ellentétes az evangélium szellemiségével.
A világ szellemisége a büszkeség, gőgösség szellemisége és nem az alázaté. Az életünkkel, az anyagi javainkkal, a tudásunkkal, földi eredményeinkkel való ostoba hencegés lelkülete. Ezt a lelkületet leleplezi le az Isten kérdése: „ Bolond! Ha az éjjel elkérik a lelkedet kié lesz a tudásod, az eredményeid, az anyagi javaid stb? ”
A világ szellemiségére jellemző az önmagával kapcsolatos „korrupt, elfogult” megítélés, az önmegtagadás helyett. A gazdagság, a mások elismerése és az összes kiaknázható világi élvezet a világi szellemiség kizárólagos céljai.
Ez az a szellemiség, aminek a valódi Krisztusi ember hátat fordított.


IMA: Istenünk, tudjuk, hogy nem lehet egyszerre a világot és Téged is szeretnünk. Nem akarjuk becsapni magunkat. Nem akarunk becsapni másokat sem. Szentlelked által segíts döntésre jutnunk, hogy a világot vagy Téged akarunk-e szeretni és segíts csak Neked élnünk, ha Melletted döntöttünk. Krisztus nevében, Ámen.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A boldogító iga

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, é...