2019. november 14., csütörtök

Valóságos szeretet!

Gyermekeim, ne szóval szeressünk, ne is nyelvvel, hanem cselekedettel és valóságosan.
János első levele 3. rész 18. vers



A farizeusok egyik legnagyobb problémája Krisztus idejében, a szív és szeretet nélküli törvény ismeret és tanítás volt.
A farizeusok tanításával kapcsolatosan Krisztus mondta, hogy helyes, éppen ezért hívta fel az emberek figyelmét arra, hogy amit mondanak, tanítanak a farizeusok, azt cselekedjék, de a tetteiket, lelkületüket ne kövessék. A lelkületük ellen Krisztus ádáz harcot vívott. A Szentlélek nélküli vallásosság miatt került Krisztus maga is a keresztre.
Egy olyan lélek, amelyik a bűn átka alatt sínylődik, hiába van tele a Szentírás igazságaival, mert rosszabb helyzetben van, mint egy pogány ember, aki egy bizonyos bálványszobor előtt hajbókolt.
A szívünk akkor az Istené, és akkor a mienk a mennyei Atya öröksége, ha a szívünkben kitöltetett a Krisztus szeretete, a Szentlélek által. A Szentlélek vezetése és jelenléte nem egy olyan kiváltság, amit csak a kiemelkedő keresztények kaphatnak meg. Mindenkié ez az ígéret, akiket csak elhív magának az Úr, a mi Istenünk, és akik csak igent mondanak erre az elhívásra. A Szentlélek vezetése, jelenléte, minden egyes keresztény számára alapvető szükség. Akik a Szentlélek vezetése által élnek, tiszta szívük van, építő beszédük, cselekedetekben megnyilvánuló szeretetük, boldogságtól ragyogó arcuk, és békességben, üdvbizonyosságban nyugvó életük.


IMA: Istenünk, nem a mai világ rothadt, felületes, korrupt, önző szeretetére van szükségünk, hanem a Te szeretetedre. Tudjuk, hogy csakis a Szentlélek által fog minden helyre kerülni életünkben és lehet téged dicsőítő, szeretetben, békességben, üdvbizonyosságban nyugvó életünk. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A boldogító iga

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, é...