2019. december 7., szombat

Adventi gondolataink

Mert nem az én gondolataim a ti gondolataitok, és nem a ti utaitok az én utaim, így szól az Úr!
Mert a mint magasabbak az egek a földnél, akképpen magasabbak az én utaim utaitoknál, és gondolataim gondolataitoknál!
Ézsaiás könyve 55. fejezet 8-9. vers



Annyira fontos igazság ez a mai gyülekezeteknek, embereknek. Isten gondolatai, nem azonosak a mi gondolatainkkal.
Olyan időket élünk, amikor osztogatjuk meg a gondolatainkat a közösségi felületeken és közben azt gondoljuk, hogy a mi gondolataink a legfontosabbak.
Az emberek többsége azt gondolja, hogy igenis van fontos, értékes mondanivalója.
Facebookon, blogon közzétehetjük könnyedén a gondolatainkat. Nincs szűrő, nincs cenzúra. A nap több, mint 149 600 000 kilométerre található a földtől.
Jól ábrázolja ez a tény azt, hogy mennyivel magasabb rendűek Isten gondolatai és tervei, a mi gondolatainknál és terveinknél.
Ezért fontos a számomra Isten beszéde, Isten terve, Isten gondolata, amit a Bibliában kijelentett a számunkra.
Mert sokféle terv, út van, ami előttünk jónak látszik, de a vége a veszedelem.
Alázzuk hát meg magunkat most, amikor várjuk Krisztus eljövetelét.
Tudom, hogy a jelen generációnak problémái vannak az igazság keresésével. Ma sokszor halljuk, hogy minden ember kialakíthatja a maga igazság verzióját. Már nemcsak 3 az igazság, hanem 7 milliárdnál is több. Legalábbis az ember romlott gondolatai szerint.
Kit érdekel én mit gondolok? Kit érdekel te mit gondolsz? Kit érdekel mit érzünk mi? Kit érdekel, hogy a mi szemünkben mi a helyes és igazságos?
Mi csak néhány évtizede létezünk a földön, Isten bölcsessége pedig örökkévaló és végtelenszer csodálatosabb, mint a mienk.


IMA: Istenünk, segíts nekünk, hogy megalázkodjunk és alárendeljünk gondolatainkat, terveinket, életmódunkat a Te gondolataidnak, terveidnek, szándékaidnak. Tudjuk, hogy csak így lehet növekvő életünk




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...