2019. december 5., csütörtök

Adventi matematika

Taníts úgy számlálni napjainkat, hogy bölcs szívhez jussunk!
90. Zsoltár 12. vers



Kedves olvasóm! Minden egyes nap 1440 percet tartalmaz. Minden hét 10080 percet tartalmaz. Minden hónap 43800 percet tartalmaz. Minden év 525 600 percet tartalmaz. 10 év, 5 256 000 percet tartalmaz. Egy évszázad, 52 560 000 percet tartalmaz.
Az átlag keresztény, statisztikák szerint 12, 7 percet szán Istenre naponta. Tehát 1440 percből 12, 6 perc. Ennyit jelent Isten. Ez heti szinten 90 perc.
Most pedig képzeljük el: mi történne a vállalkozásunkkal, ha csak 90 percet szánnánk rá heti szinten?
Mi lenne a háztartásunkkal, ha 90 percet szánnánk rá hetente? Mi lenne a munkahelyünkkel, ha 90 percet dolgoznánk hetente? Mi lenne a házasságunkkal, ha 90 percet szánnánk rá heti szinten?
MI lenne az egészségünkkel, ha 90 percet szánnánk alvásra heti szinten? Mi lenne a tanulmányainkkal, ha 90 percet szánnánk a felkészülésre heti szinten?
Mi lenne a személyes kapcsolatainkkal ha csak 90 percünk lenne rájuk heti szinten?
Mi lenne az étkezésünkkel, ha csak 90 percünk lenne rá heti szinten?
Egészséges házasságunk lenne, ha csak 90 percet szánnánk rá heti szinten? Azt akarjuk bebeszélni magunknak, hogy minden rendben van az Istennel való kapcsolatunkban, ha ilyen lesújtóak a napjaink számlálásának statisztikái?
A legtöbb keresztény erre azt mondaná, hogy teljesen rendben van. Elmegyek egy Istentiszteletre ami egy órás, majd itt-ott még olvasgatok pár gondolatot Isten dolgairól, imádsággal is töltök néhány percet és ez így teljesen rendben van. Az időm többi része pedig mehet a szórakozásra, a világ dolgaira.
Életünk során körülbelül 5 évet töltünk várakozással. A nők, egész életük során, átlagosan 1 évet töltenek azzal, hogy eldöntsék mit vegyenek fel.
525 600 percet töltünk életünk során a WC-n. Tegyük fel, hogy minden vasárnap ott vagyunk az Istentiszteleten, minden egyes héten, 75 éven keresztül.
Így megvan hetente a 90 perc, amit beszorzunk 52-vel, 4680 szorozva 75-el annyi, mint 351 000 perc. Életünk során több időt szánunk WC-re ( 525 600 perc), mint Istennel ( 351 000 perc). A számok nem hazudnak. Karácsony előtt pedig mi emberek, nagyvonalúan "jótékonykodásba" kezdünk.
Ha csak 90 percet szánnánk hetente életünk legfontosabb területeire, minden összedőlne és meghalna körülöttünk.
Ez a számvetés a napjainkkal kapcsolatos, de vajon milyen eredményre jutnánk ha ugyanezt végigcsinálnánk az anyagi dolgainkat, képességeinket, lehetőségeinket illetően?
A megtérés és a higgadtság segíthet rajtunk.


IMA: Istenünk, tudjuk, hogy Téged nem vezethetünk félre, de könyörülj rajtunk, hogy önmagunkat se vezessük félre. Szeretnénk egész életünket a kezedbe tenni, hogy minden amit teszünk, a Te dicsőségedre legyen és a Veled való kapcsolatunkból fakadjon. Krisztus nevében taníts minket úgy számlálni napjainkat, hogy bölcs szívhez jussunk. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nem veti meg a nyomorult nyomorúságát

Mert nem veti meg, és nem utálja a nyomorult nyomorúságát, nem rejti el orcáját előle, segélykiáltását meghallgatja. 20. Zsoltár 24. vers Ke...