2019. december 21., szombat

Az örökkévaló megtestesülése

Ekkor Pilátus azt mondta: „Szóval király vagy!” Jézus pedig így válaszolt: „Igen, jól mondod, az vagyok. Azért születtem, és azért jöttem erre a világra, hogy az igazságról beszéljek. Aki az igazság oldalán áll, mind hallgat a szavamra.”
János evangéliuma 18. rész 37. vers



Ez is egy nagyszerű karácsonyi Ige, akkor is, ha a Krisztus földi életének végét mutatja be és nem az elejét.
A születésének a különlegessége, hogy ő nem a születésétől kezdve létezett. Ezért tehát nem helyes, ha a Karácsonyt Krisztus születésnapjának nevezzük. A Karácsony az örökkévaló Krisztus testet öltésének emlékünnepe.
Krisztus már azelőtt létezett, mielőtt megszületett a betlehemi jászolban.
A személye létezett, mielőtt a Názáretből való Jézus megszületett.
A teológiai szó ami leírja ezt a csodát nem a teremtés, hanem a testet öltés.
Az ő születésével nem egy új teremtmény jött a világra, hanem egy olyan személy, aki öröktől fogva létezett.
A prófécia beszélt Róla, már hétszáz évvel a megtestesülése előtt:
" Te pedig, efrátai Betlehem, bár a legkisebb vagy Júda nemzetségei között, mégis belőled származik az, aki uralkodni fog Izráelen. Származása visszanyúlik a hajdankorba, a távoli múltba." (Mikeiás könyve 5. rész második vers)
A Krisztus születésének igazi titokzatossága nem az, hogy Krisztus szűztől született, hanem az, hogy Isten tudtunkra adta, a jászolban született gyermek, már a hajdankorban, a távoli múltban létezett.


IMA: Istenünk, Te öröktől fogva voltál és vagy. Köszönjük, hogy testet öltöttél, törékeny emberként, hogy meghalhass értünk. Mindent odaadtál, hogy mi lelkileg helyreállhassunk, az Atya örököseiként végtelenül gazdagokká válhassunk. Köszönjük a bizonyosságot, hogy Te ma is élsz, mint Ég és Föld királya, és vissza fogsz jönni teljes dicsőségben. Készíts minket arra a napra Atyánk, az Úr Jézus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A boldogító iga

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, é...