2019. december 24., kedd

Az Úr szolgája vagyok...

Mária pedig mindezeket a dolgokat megőrizte, és forgatta a szívében.
Lukács evangéliuma 2. rész 19. vers



Mária „Karácsonya” is tele volt kihívásokkal. Hiszen a csodálatos örömhír előtt, amit Gábriel angyal vitt neki, azt tervezte, hogy házasságra fog lépni Józseffel és egy átlagos házaspár, átlagos életét fogják élni Názáretben.
Jött azonban Isten üzenete, miszerint ő lesz az eszköz Krisztus megtestesülésében, hogy ő általa fog megszületni az Isten Fia, a világ megmentője.
Mária, a hit szavait mondta az angyalnak: „Ekkor így szólt Mária: " Íme, az Úr szolgálóleánya: történjék velem a te beszéded szerint! " Lukács evangéliuma 1:38
Ha mi lettünk volna Mária helyében, vajon mit mondtunk volna? Na de Uram, mi lesz az életemmel, terveimmel? Ki fogja elhinni, hogy a Szentlélek árnyékolt be engem és a gyermekem nem paráznaságból született? Hogyan fogom elviselni az emberek megvető tekintetét, és gonosz pletykálkodásait?
Mit fog szólni József, akit én szeretek? Törvényeink szerint vissza fogja mondani a házasságunkat, hiszen azt fogja hinni, hogy szexuális értelemben nem vagyok tiszta, érintetlen.
Mária ehelyett, teljes odaszánással elkötelezte magát az engedelmességre és nem számított, hogy milyen kalandos út lesz számára a hit, az engedelmesség útja.
Ez az út vezette Máriát, Józseffel együtt Betlehembe, hogy ott szülje meg a megígért gyermeket és bepólyálva egy jászolba fektesse.
Istennek engedelmeskedve, Jézusnak nevezték el a gyermeket, mert Ő fogja megszabadítani népét bűneiből. Nem volt a közelben rokonuk, ismerősük, barátjuk, de Isten gondoskodott arról, hogy legyenek „hívatlan” vendégeik.
A pásztorok, a bölcsek, még mennyei seregek sokasága is énekelt erről a csodálatos eseményről, örömhírről.
Mária pedig szívében forgatta ezeket az eseményeket, és igyekezett összerakni őket, mint egy kirakós apró kis darabjait.
A Biblia áldottnak mondja Máriát, mert hit által válaszolt Isten elhívására. Mindenféle kételkedés nélkül hallgatott Isten szavára és ennek megfelelően cselekedett.
Ma, Karácsony küszöbén, kész vagy-e szaván fogni Istent és a körülményeid ellenére elhinni, hogy Jézus Krisztus a Te megváltód, szabadítód is?
Isten szeretetét kinyilvánította az egész világ felé Krisztus által, és ha megragadod az Ő szeretetét, ha viszonozod azt, Ő sosem fog elengedni, magadra hagyni.

IMA: Drága mennyei Atya! Kérünk, tápláld, erősítsd naponként a mi hitünket. Tudjuk, hogy szeretsz minket. Segíts minket, hogy szolgáljunk Neked és tiszteljünk Téged és a Te szavadat, akárhova is vezetsz minket. Krisztus nevében kérünk, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Erőt kaptok!

"...ellenben erőt kaptok, amikor eljön hozzátok a Szentlélek, és lesztek az én tanúim Jeruzsálemben és egész Júdeában, Szamáriában, és ...