2019. december 3., kedd

Isten sokkal jobb

Menj és hirdesd Jeruzsálemnek: Ezt mondja az ÚR: Emlékszem rád: ifjúkorod hűségére, mátkaságod szeretetére, amikor követtél a pusztában, a be nem vetett földön.
Jeremiás könyve 2. fejezet 2. vers



Nem tudom, hogy tudatosult-e benned, hogy a fent olvasott szavakat maga Isten üzente, üzeni. Talán néha úgy gondoltunk Istenre, mint egy érzések nélküli felsőbbrendű lényre, aki figyel, ítélkezik, mindent kezében tart. Isten azonban nem olyan amilyennek mi elképzeljük Őt, hanem olyan, amilyennek kijelentette magát az Ő beszédében: a Bibliában.
Isten emlékszik, hogy valamikor mennyire elkötelezett volt a népe Vele szemben, majd az ötödik versben megkérdezi a népet: „Ezt mondja az ÚR: Mi rosszat találtak bennem őseitek, hogy eltávolodtak tőlem? ”
Ez rólunk, emberekről szól. A kezdetben olyan bensőséges kapcsolatban voltunk Istennel, majd jött a bűneset és elkezdtünk más dolgokba menekülni.
A bűn ma is elcsábítja az embereket és Isten ott marad a kérdéssel: „Mi rosszat találtatok bennem?”
„Mert kétszeres rosszat cselekedett népem: engem, a folyóvíz forrását, elhagytak, hogy víztartókat vájjanak, repedezett falú víztartókat, amelyek nem tartják a vizet.”
Az emberek tehát a bűnt választották, de ami Istennek igazán fájt, hogy inkább a bűnt választották Isten helyett.
Hát nem őrület? Az emberek többsége posztolgatja a közösségi médiában a szebbnél-szebb adventi koszorúkat, kíván áldott Adventet, várakozást, miközben az emberek nagy többsége 2019-re elhagyta az élő víz forrását és repedezett falú víztartókat építsen ki magának, amelyek még csak nem is tartják meg a a felhalmozott romlott vizet.
Hát nem erről szól a kísértés? El akar vonni minket Istentől és rá akar venni, hogy Isten helyett, az igazi szeretet kapcsolat helyett a kísértés romlottságát, ideig-óráig való örömét válasszuk.
Tudjuk a szívünk mélyén, hogy nem lehetünk boldogok Isten nélkül, de mégis azt választjuk, hogy egy Isten előtt helytelen párkapcsolatban, házasságban éljünk.
Tudjuk a szívünk mélyén, hogy Isten a javunkat akarja, amikor korlátokat állít elénk, de mégis átlépjük ezeket és azt hisszük, hogy boldogok lehetünk…
Mi a megoldás? Nézzünk Jézus Krisztusra, a hit szerzőjére és beteljesítőjére. A gondolataink a mennyei dolgokkal és ne a földi dolgokkal foglalkozzanak. Annyira fókuszáljunk az Istennel való szeretetkapcsolatunkra, hogy ne is vegyünk észre semmi mást.
Van egy ok, amiért el kell futnod minden kísértés elől, amivel csak szembetalálod magad: Isten sokkalta jobb. Végtelenszer jobb. Össze sem hasonlítható a kísértés kínálta dolgokkal.


IMA: Istenünk, Te látod, hol vagyunk, hogy vagyunk éppen. Te látod mennyi szeretet maradt bennünk Irántad. Szeretnénk teljes életünkkel Rád nézni, gondolatainkkal, szavainkkal, tetteinkkel Rád fókuszálni, hogy nemet mondhassunk minden emberi, szánalmas próbálkozásnak arra nézve, hogy Téged helyettesítsünk. Te vagy a boldogságunk. Nem az amit Te adsz, hanem Te magad. Segíts nekünk így várni Téged. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...