2019. december 18., szerda

Istentől kapott küldetés

Ahogyan te elküldtél engem erre a világra, ugyanúgy küldöm el én is őket.
János evangéliuma 17. rész 18. vers




A Karácsony egy példa az Istentől kapott küldetést illetően. Az Istentől kapott küldetés pedig egy tükör a Karácsonyt tekintve.
Számomra és számodra is.
Például a veszélyt tekintve, Krisztus az övéi közé jött és nem fogadták be Őt. Lázadtak ellene. Hamisan vádolták Őt. Ő meghalt 3 évnyi szolgálat után.
De volt egy veszély, amelyik borzasztóbb volt mindezektől, és ettől a veszélytől Krisztus megmenekült, mint ahogyan te is megmenekülhetsz. Akkor is, ha néha neked is részed lehet a fentiek közül némely dolgokban.
A legnagyobb veszély az, hogy elveszítjük a hitünket és bizalmunkat Isten kegyelmében. Elveszíteni a bizalmunkat Istenben, szörnyűbb, mint bármilyen fizikai üldöztetés, szenvedés ami érhet minket.
Ha ezt az egy veszélyt elkerüljük, a többi veszély nem árthat nekünk. Hiszen Isten a nehézségeket is az Őt szeretők javára fordítja.
Minden pillanatnyi szenvedés, veszély, amit Krisztusért viselünk el, sok-sok millió évnyi dicsőséggel lesz kárpótolva.
Krisztus nem veszítette el bizalmát az Atyában. Ezért magasztalta fel Őt az Atya.
Ne feledjük tehát ezen az Adventen, hogy az Istentől kapott küldetés veszélyt is jelenthet.
A legnagyobb veszély viszont elveszíteni az Isten kegyelmébe vetett bizalmunkat és hitünket.
Ha belesétálsz ebbe a csapdába, akkor minden elveszett.
Győzedelmeskedj a legnagyobb veszéllyel szemben, és semmi sem árthat neked. Az örök dicsőség vár rád!

IMA: Istenünk, köszönjük, hogy minden gyermeked számára tartogatsz egy küldetést. Segíts nekünk, hogy ne veszítsük, dobjuk el hitünket és bizalmunkat a Te kegyelmedben, aminek nagy jutalma lesz. Segíts Rád nézni, Téged szeretni, hogy örökké veled élhessünk a dicsőségben. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A szépség, amelyet Isten kíván

Szépségedet a király kívánja, mert ő a te urad, borulj le előtte! 45. Zsoltár 11. vers A fenti igeversben a király, mint az isteni szerelmes...