2019. december 19., csütörtök

Szabadság a félelemtől

Ezek a „gyermekek” közönséges emberek, akiknek emberi testük van. Ezért Jézus is ugyanilyen emberi testben járt a Földön. Azért kellett ennek így lennie, hogy Jézus a saját halálával legyőzze azt, aki a Halál felett uralkodik, a Sátánt.
Igen, Jézus emberré lett, és meghalt, hogy az embereket megszabadítsa a halálfélelemtől. Mert az embereket a haláltól való félelem egész életükben-rabszolgaságban tartotta. Zsidókhoz írt levél 2. rész 14-15. vers



Krisztus testet öltött, mert egy olyan embernek kellett meghalni a világ bűneiért, aki több mint ember.
Ezzel voltaképp Isten önmagát küldte a halálsorra.
Krisztus nem kockázatként tekintett a halálra. Krisztus vállalta a halált.
Ő ezért jött. ( Márk evangéliuma 10. rész 45. vers)
Nem csoda, hogy a Sátán megpróbálta eltéríteni Krisztust a kereszttől. A kereszt voltaképp a Sátán pusztulását jelentette.
Hogyan győzte le Krisztus őt?
A "halál hatalma" a félelemben volt. A halálfélelem pedig az embereket a bűnben tartotta. Ismerős a jelmondata ezeknek az embereknek? " Élvezzük az életet, vétkezzünk csak, mert úgyis meghalunk a végén."
Krisztus megfosztotta a Sátánt a hatalmától. Lefegyverezte őt. Minden gyermekének formált egy táblát, amire az van írva: " megigazulva hit által", így az ördög minden vádolása erejét veszítette.
Halála által Krisztus, eltörölte minden bűnünket.
Egy bűn nélküli emberrel szemben pedig a Sátán tehetetlen. A Sátán áruló munkája csődöt mondott Isten gyermekeinek életében.
Még egy rövid ideig el kell, viseljük a dühét, de a pusztulása biztos.
A kereszt derékba törte és az utolsókat hörgi a vége előtt.
A Karácsony a szabadság ünnepe. A halálfélelemtől való szabadságé.
Krisztus magára öltötte emberi természetünket Betlehemben, hogy a mi halálunkban legyen része Jeruzsálemben, hogy mi félelem nélkül éljünk a magunk helyén. Igen! Félelem nélkül!
Mivel a legnagyobb akadálya az örömünknek félre lett söpörve, miért aggódnék a kisebb akadályok miatt?
Hogy mondhatnád: " Rendben, nem félek a haláltól, de félek, hogy elveszítem a munkahelyemet...?"
Nem! Gondolkozz!
Ha a haláltól nem kell többé félnünk, akkor tényleg szabadok vagyunk, teljesen szabadok.
Szabadok arra, hogy minden kockázatot vállaljunk Krisztusért és a szeretetért.
Nincs rajtunk többé a félelem köteléke.
Ha a Fiú megszabadít téged, valóban szabad leszel.


IMA: Istenünk köszönjük, hogy testet öltöttél, meghaltál, a mi szabadságunkért. Segíts, hogy minden egyes ember, aki olvassa ezt az üzenetet, megragadja ezt a szabadságot hit által. Dicsőítünk azért, hogy szabad lehet minden ember, aki őszinte bűnbánatra jutott, megbékült az Atyával és részesült az Újjászületésben. Segíts ebben a szabadságban megmaradni, ünnepelni. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A boldogító iga

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, é...