2019. december 9., hétfő

Jézus Krisztus sosem hagy magunkra!

"Nem hagylak titeket árván, eljövök hozzátok.
Még egy kis idő, és a világ többé nem lát engem, de ti megláttok, mert én élek, és ti is élni fogtok.
János evangéliuma 14. fejezet 18-19. vers

Nem mindig könnyű adventi várakozásban élni. A nehéz időkben viszont, lehetőségünk van megtapasztalni Isten minden értelmet meghaladó békességét.
Ha egy ember ígéri, hogy eljön hozzánk, a mai világban jogos a bizonytalanság. Lehet, hogy megtartja az ígéretét az illető, lehet, hogy nem.
Már meg sem lepődünk azon, ha emberek nem tartják magukat ígéreteikhez.
Itt viszont maga az igazság és a hűség ígéri: "Eljövök hozzátok!"
Úgy érzed cserbenhagytak, lenéztek, kiközösítettek, leértékeltek? Talán a saját házastársad is eltávolodott tőled, a gyereked pedig messze van egy kollégiumban vagy egy külföldi munkásszállón és aggódsz, mert nem lehetsz vele?Talán tudod, hogy az idei ünnepeken sem fogja senki rád nyitni az ajtót? Maga Krisztus ígéri neked: "Eljövök hozzátok!"
Isten nem egy felelőtlen Atya, nincs messze az Ő gyermekeitől, Bennük van, és Szentlelke által folyamatosan meglátogat minket.
Ő hűséges és igaz, sosem fog megváltozni. Ha éppen életed sötét, viharos időszakában vagy, tele félelemmel, bizonytalansággal, kérdésekkel, hadd emlékeztesselek téged Isten ígéretére és hűségére, Ő sosem fog magadra hagyni.
A világ nem láthatta már Őt a mennybemenetele után, hiszen többé már nem fizikai testben volt jelen, hanem a Szentlélek által szívünkben van jelen. Ezért láthatjuk Őt mi, akik az Ő gyermekei vagyunk.
Aki szereti Krisztust, az megtartja a Krisztus parancsolatait,
azt szeretni fogja az Atya is, Krisztus pedig kijelenti magát annak a Szentlélek által.
A Szentlélek Krisztust akarja megismertetni veled. Ez a fő feladata. Csak a Jézus Krisztus Lelke tudja nekünk kinyilatkoztatni Jézust. A mi erőnk, békességünk Krisztus által van. A Szentlélek által van vigasztalásunk akkor is, ha fizikailag magányosak vagyunk. Vigasztaljunk hát másokat azzal a vigasztalással, amivel minket is vigasztalt Isten.

IMA: Istenünk, köszönjük, hogy nem vagyunk egyedül, magunkra hagyottak életünk adventjében. Várjuk a szentek feltámadását és az eljövendő örök életet a Te jelenlétedben, de Szentlelked által Te már a szívünkben élsz. Segíts nekünk, hogy nem merüljünk el az önsajnálatban, a magányosság érzésében, hanem a Te vigasztalásod vigyük el azoknak is, akiknek nincsen mennyei Pártfogójuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A legjobb rész

Az Úr azonban így felelt neki: "Márta, Márta, sok mindenért aggódsz és nyugtalankodsz, pedig kevésre van szükség, valójában csak egyre....