2019. december 1., vasárnap

Jobb lett volna annak, ha meg sem születik!

Az Emberfia elmegy, amint meg van írva róla, de jaj annak az embernek, aki az Emberfiát elárulja: jobb lett volna annak az embernek, ha meg sem születik."
Máté evangéliuma 26. fejezet 24. vers



Hadd szóljak ma hozzád egyenesen:
Ha nem térsz meg bűneidből, ha nem vagy hajlandó megtagadni magad, ha nem vagy hajlandó felvenni a kereszted és követni Krisztust, jobban jártál volna, ha meg sem születsz.
Hiszen amint meghalsz, Isten ítéletével fogod szembetalálni magad, majd örökre a pokolra leszel kárhoztatva.
Ha nem vagy hajlandó megragadni Isten kegyelmét Krisztus által, ha nem vagy hajlandó megvallani a bűneidet és elfogadni teljes szívedből Isten bocsánatát, Krisztus szerint jobb lett volna, ha meg sem születsz.
Ami ugyanis az örökkévalóságban vár, az annyira visszataszító és borzasztó, annyira félelmetes, hogy jobb lett volna, ha sosem születsz a földre.
Ha te már hallottad legalább egyszer életedben az evangéliumot, az Isten beszédének igazságát, hogy mit tett érted Krisztus a Golgotán, és ha nem adod meg magad Istennek ezen az adventen komoly önvizsgálatot tartva:
"Csak nem én vagyok az Mester?", ha Krisztus kegyelme nélkül halsz majd meg egy napon, jobb lett volna ha sosem születsz meg erre a világra.
Isten annyira vágyik arra, hogy elfogadd a bocsánatát, hogy Krisztus vére által az Ő kegyelmével befedezze életed, pontosan ezért hívlak téged ma arra, hogy feltétel nélkül add át életed ma Jézus Krisztusnak.
Talán vannak olyan szeretteink, akik ugyanolyan állapotban vannak jelenleg, mint amilyenben Júdás volt. Sokan ezek közül nagyon is vallásosak a maguk módján. Sokan közülük nagyon sok mindent tudnak és nagyon jól tudják mi az Isten igazsága és mi nem az, de nem is lehetnének messzebb Krisztustól.
Kérjünk Istentől olyan szeretetet irántuk, amilyen szeretettel volt Krisztus Júdás iránt.
Tegyük meg értük, velük nemcsak a második, hanem a tizedik mérföldet is. Ne marasztaljuk el őket elhamarkodottan. Kínáljuk nekik folyamatosan Isten kegyelmét és szeretetét. Még van idejük és alkalmuk amíg ezen a világon vannak, hogy átadják életüket Krisztusnak.
Legyünk tehát hosszú tűrők miközben megosztjuk az evangéliumot azokkal, akik ma még talán Júdás "cipőjében járnak."
Igazán csak az Isten országában fogjuk tudni, ha körbenézünk, hogy kik voltak azok, akik megragadták teljes szívükből az Isten kegyelmét és kik voltak azok, akik nem tették ezt meg.


IMA: Istenünk, ezen az Adventen segíts minket, hogy felelősségteljes döntést hozzunk tudva, hogy a kegyelem ideje, a várakozás ideje egyszer lejár. Segíts minket úgy élni, hogy a földi létünk ne legyen hiába. Krisztus nevében érints meg ma minden egyes olvasót. Ámen.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...