2019. december 14., szombat

Készülődés ideje

Zengjetek az Úrnak, ti hívei, magasztaljátok szent nevét!
Mert csak egy pillanatig tart haragja, de egész életen át a kegyelme. Este szállást vesz a sírás, reggelre itt az ujjongás. Míg jó dolgom volt, azt gondoltam: Nem tántorodom meg soha. 30. Zsoltár 4-6. vers
Vigasztaljátok, vigasztaljátok népemet! - mondja Istenetek. Szóljatok Jeruzsálem szívéhez, és hirdessétek neki, hogy letelt rabsága, megbűnhődött bűnéért, hiszen kétszeresen sújtotta az ÚR keze minden vétkéért. Egy hang kiált: Építsetek utat a pusztában az Úrnak! Készítsetek egyenes utat a kietlenben Istenünknek!
Ézsaiás könyve 40. fejezet 1-3. vers



Mária és József, amellett, hogy várták Jézus Krisztus születését, fel is készültek erre a csodálatos eseményre.
Jó dolog a vetés, de előkészületek szükségesek a várakozás mellett, hogy arathassunk. A készülődés szintén a hitnek egy lépése, megnyilvánulása. Mária és József sok nehézséggel néztek szembe. Kiderült, hogy Mária a Szentlélektől áldott állapotban van. Az akkori hagyomány szerint, ha kiderült, hogy a menyasszony szexuális értelemben nem tiszta, a házasságot visszamondhatta a vőlegény. Viszont József álmot látott, és Isten tanácsára nem hagyta magára Máriát. Ennek ellenére, ahogyan ma terjednek gonosz pletykák, akkor is terjedtek. Józsefnek és Máriának el kellett viselniük a környezetüktől kapott lenézést, rosszallást, rágalmakat. A készülődés és a várakozás által Isten olyan küldetés részeseivé tette őket, amiről egy ács családja sem álmodott volna azelőtt.
Miközben készülődünk a Karácsonyra és arra amit Isten az új évben tartogat majd számunkra, vegyük figyelembe a következő dolgokat:
Iktassuk ki azokat a dolgokat, amik elvonják a figyelmünket a lényeges dolgokról.
Az idegeskedés, a rohanás, a szervezés, tevékenykedés elvonhatja figyelmünket az igazán fontos dolgoktól. Igyekezzünk több időt tölteni a családunkkal és kevesebbet a teendőinkkel. Egyszerűsítsük, le az életünket amennyire csak lehet. Figyeljünk ezzel kapcsolatosan is Isten útmutatására.
Vegyük észre Isten munkáját az elmúlt időszakra visszatekintve.
Talán anyagi nehézségekkel küszködtünk, amiből Isten kivezetett, talán betegségből kaptunk könnyebbülést, talán tragédiákat éltünk meg, de Isten átvezetett a borzalmakon.
Emlékezzünk József szavaira: „Ti rosszat terveztetek ellenem, de Isten jóra fordította azt.” (1 Mózes 50:20)
Figyeljünk Isten vezetésére.
Kérjük Istentől, hogy mutassa meg a jövőben is, hogy melyik úton kell járnunk.
Az embernek az értelme terveli ki útját, de az ÚR irányítja járását. ( Példabeszédek 16:9)
Csatlakozz azokhoz, akik Isten által kapott küldetésben fáradoznak.
Mária és József elvállalták, hogy a Betlehembe való utazás fáradalmait szenvedik, mert tudták, hogy csak így lehetnek ott, ahol Isten látni akarja őket.
Erőre és kitartásra volt szükségük, hogy a sok nehézséget legyőzzék. Nincs erőteljesebb és csodálatosabb dolog, mint amikor egy család, szervezet, gyülekezet egyesíti erejét, hogy az Istentől kapott küldetésüket betöltsék.
Beszéljünk, hát a családunkkal, gyülekezetünk tagjaival azzal kapcsolatosan, hogy Isten milyen kihívásokat tartogathat a számunkra.
Ismerjük fel azokat a dolgokat, amik csak elvonnák a figyelmünket attól, hogy Karácsonykor Krisztust dicsőítsük és ünnepeljük.
Kérjük Istent, mutassa, meg mit kell tennünk a jövőben.
Vállaljunk részt az Isten munkájában családunkkal, gyülekezetünkkel, találjunk egy keresztény szervezetet, melynek küldetésével egyek tudunk lenni, és támogassuk a karácsonyi időszakban.

IMA: Istenünk, szeretnénk készülődni nemcsak fizikailag, de lelkileg is. A mai testi világban olyan kevés időt töltünk a lelki készülődéssel. Kérünk, Szentlelked által segíts nekünk, hogy Rád bízhassuk a jövőnket és annak kihívásait is, segíts nekünk, hogy felismerjük és félretegyük azokat a tényezőket, amelyek elvonják a figyelmünket a lényegről, kérünk, vezess minket a jövőnket illetően és mutasd meg, hogy mely küldetés mellé kell odaállnunk az ünnepi időszakban és később is. Krisztus nevében, Ámen.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A legjobb rész

Az Úr azonban így felelt neki: "Márta, Márta, sok mindenért aggódsz és nyugtalankodsz, pedig kevésre van szükség, valójában csak egyre....