2019. december 13., péntek

Hittel teljes advent (várakozás)!

Várjad az Urat, légy erős; bátorodjék szíved és várjad az Urat. 27. Zsoltár 14. vers
Hit nélkül pedig senki sem lehet kedves Isten előtt, mert aki az Istent keresi, annak hinnie kell, hogy ő van; és megjutalmazza azokat, akik őt keresik.
Zsidókhoz írt levél 11. fejezet 6. vers



Vissza tudunk-e gondolni arra, hogy mennyi volt a leghosszabb várakozásunk ideje?
Ha felidézzük az ezzel kapcsolatos emlékeinket, talán egyet fogunk érteni a következő állításokkal.
Először is várakozni nehéz.
Hatványozottan igaz ez ma, amikor mindent azonnal, instant módon akarunk megszerezni. Megszoktuk, hogy gyorsan fel tudjuk venni a kapcsolatot egymással, gyorsan elkészülő ételeket készítünk, Isten viszont ma is talál módot arra, hogy várakoztasson bennünket.
A várakozás és a hit ugyanis kéz a kézben járnak.
Várnunk kell körülbelül kilenc hónapot, hogy a hőn áhított gyermekünket karjainkban tarthassuk. Néhány hónappal ezelőtt ezzel az izgalommal teljes vágyakozással teltek a napjaink. Különösen nehéz volt a várakozás úgy, hogy a feleségem 3 hetet a kórházban várakozott erre.
Várnunk kell a „tékozló” gyermekeinkre, hogy megbánják életvitelüket és hazatérjenek az atyai házhoz.
Várnunk kell gyakran arra, hogy munka ajánlatot kapjunk, hogy tisztességes megélhetésünk legyen, vagy várakozhatunk arra is, hogy egy mostaninál jobb ajánlatot kaphassunk, és előre léphessünk a karrierünket, hivatásunkat illetően.
Sok keresztény ma várakozik az igazi lelki áttörésre, „ébredésre” is.
Másodszor, a várakozás az Istenben vetett hitünk látható megnyilvánulása.
Bíznunk kell Isten ígéreteiben még akkor is, ha mondjuk, csak jóval fizikai halálunk után válnak valósággá.
„Hitben haltak meg ezek mind, anélkül, hogy beteljesültek volna rajtuk az ígéretek. Csak távolról látták és üdvözölték azokat és vallást tettek arról, hogy idegenek és jövevények a földön.” Zsidókhoz írt levél 11:13
Mivel kapcsolatosan várakoztatott meg Isten ebben az évben? Tudatosítsuk önmagunkban, hogy Isten időzítése nem olyan, mint a mi időzítésünk.
Isten mindig megtartja, az ígéreteit ezért kérjük Istent, hogy segítsen nekünk hitben szilárdakká válni vagy szilárdaknak maradni.
Bátoríts ma valakit, aki éppen a várakozás nehézségeit éli meg. Emlékeztesd Isten ígéreteire.
Gondolkodj el az Istennel való kapcsolatodon. Zavar, hogy valamivel kapcsolatosan Isten nem szólt még hozzád?


IMA: Istenem, olyan sokszor türelmetlen voltam életem során. Taníts meg engem Neked, Benned örvendezni és nemcsak a Te áldásaidnak.
Nehézségek és bizonytalanság helyett töltsd meg az életemet Tőled fakadó nevetéssel és örömmel. Emlékeztess rá, hogy a földi életem végtelenszer rövidebb, mint az örökkévalóságban egyetlen „pillanat”. Krisztus nevében kérlek, Ámen.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A legjobb rész

Az Úr azonban így felelt neki: "Márta, Márta, sok mindenért aggódsz és nyugtalankodsz, pedig kevésre van szükség, valójában csak egyre....