2019. december 12., csütörtök

Krisztus központú Advent és Karácsony!

A fiú örömöt és boldogságot hoz majd. Sokan örülnek majd annak, hogy megszületett,
Lukács 1. fejezet 14. vers
A gyermeket bepólyálta és a jászolba fektette, mert a fogadóban nem volt hely számukra.
Lukács evangéliuma 2. fejezet 7. vers



Egy olyan világban, ahol az emberek nagy többsége igyekszik megkötni élete üzletét, ahol az emberi szívek Krisztus helyett más dolgokra irányulnak, sokszor nehézséget jelent Krisztus választanunk és Őt tennünk életünk és ünneplésünk középpontjává.
Könnyen elveszhetünk az ünnepi készülődés forgatagába és azoknak a dolgokat részesítjük előnyben, amelyek sürgősek és nem azokat, amelyek fontosak.
A figyelmünk hamar megosztottá válhat és a lényeges dolgok kiszorulhatnak az életünk középpontjából.
Minden egyes napon szükség van a határozott és kitartó döntésünkre, hogy Krisztus életünk középpontja maradhasson. Egy olyan világban élünk, amikor az emberek többsége túlzsúfolja az életét és állandóan azért panaszkodik, mert úgy érzi, semmi másra nem jut ideje.
Isten segítsen minket, hogy helyes döntést tudjunk hozni azzal kapcsolatosan, hogy mire összpontosítjuk ma figyelmünket.
Krisztus egyedül tud valódi békét és pihenést adni számunkra ebben a vesztébe rohanó világban.
Ő az, aki igazán megérdemli az időnket. Ezeket az elménkkel talán tudjuk, de a szívünkkel tudni és az ünnepeken is helyes döntést hozni két különböző dolog.

IMA: Istenünk bocsáss meg nekünk, hogy annyi mindennek figyelmet szenteltünk, hogy gyakran a lényeg: Te, kiszorultál életünkből.
Köszönjük a békét, életet, reményt és örömet. Fordítsd figyelmünket, szívünket Feléd. Köszönjük, hogy naponként körülveszel minket a Te kegyelmeddel, gondviseléseddel, jelenléteddel. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A legjobb rész

Az Úr azonban így felelt neki: "Márta, Márta, sok mindenért aggódsz és nyugtalankodsz, pedig kevésre van szükség, valójában csak egyre....