2020. január 2., csütörtök

Áldott újév!

Bízzál az Úrban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet. Ne tartsd bölcsnek önmagadat, féld az Urat, és kerüld a rosszat! Gyógyulás lesz ez testednek, és felüdülés csontjaidnak. Tiszteld az Urat vagyonodból és egész jövedelmed legjavából, akkor bőségesen megtelnek csűreid, és must árad sajtóidból. Az ÚR intését meg ne vesd, fiam, és dorgálását meg ne utáld! Mert akit szeret az ÚR, azt megdorgálja, de mint apa a fiát, akit kedvel.
Példabeszédek könyve 3. fejezet 5-12. vers



Hányszor hallhattuk az utóbbi napokban: " Boldog újévet! Áldott újévet!" De mit is jelent ez Isten szemszögéből?
Az áldott év először is Isten iránti bizalommal, Isten szavára való támaszkodással kezdődik. Az értelmünk hasznos lehet, ha a Szentlélek mozgatja gondolkodásunkat, de be is csaphatnak gondolataink.
A ma begyűjtött információk, amik egy bizonyos döntésre sarkallnak, néhány év múlva már egész más szemszögből láthatjuk ugyanazt a dolgot. Jó példa erre nézve a devizahitel csapda. Valamikor okos döntésnek tűnt a devizahitel, mára viszont mindenki eszébe véste, hogy a jövőt nem számíthatjuk ki előre. Éppen ezért, fontos, hogy az Isten örökkévaló bölcsességére bízzuk magunkat.
Ha mi gondolunk Istenre minden utunkon, Isten is gondolni fog ránk és egyengetni fogja ösvényeinket.
Az áldott év, másodszor alázatot jelent.
Ha az Isten igazgatja lépteinket és növekszünk, gyarapodunk, nehogy elhiggyük, hogy mi vagyunk a bölcsek. Ha látunk embereket, akik bölcstelenül élnek, nehogy elhiggyük, hogy mi okosabbak vagyunk náluk. Egyedül Istené a dicsőség. Ha a lelkünknek Isten jelenléte ad beteljesülést, még a testünkre is csodálatos hatással lesz.
Az áldott év, harmadszor Istennek a gyakorlati tiszteletét jelenti.
Amikor gyarapodunk, pozitív eredményeink vannak, fejezzük ki folyamatosan azt, hogy számunkra Isten a legfőbb áldás és nem azok a dolgok, amik ugyan áldások, de mivel nem örökkévaló áldások, kevésbé fontosak. Milyen hála okaink vannak a tavalyi évből? Ezek hány százaléka fizikai, mulandó eredetű és hány százaléka lelki, örökkévaló eredetű?
Isten jelenléte, szeretete, vezetése mind csodálatos és felbecsülhetetlen áldások.
Az áldott év, negyedszer Atyai fegyelmet is jelent.
Áldás, hogy Isten nem mond le az Ő gyermekeiről. Amikor letérünk a helyes útról, akkor fegyelmez minket, hogy a világgal együtt el ne vesszünk.
A fentiek fényében, akarunk áldottak lenni ebben az évben?


IMA: Istenünk, szeretnénk áldott életet, évet, napokat, de tudjuk, hogy Te vagy az áldás. Segíts minket, hogy Benned bízzunk, Rád hagyatkozzunk, szeretnénk alázatosak lenni, szeretnénk törekedni a Te akaratod cselekvésére, szeretnénk gyakorlati módon tisztelni Téged. Segíts minket ebben Szentlelked által. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hiteles keresztény értékrend

Semmit ne tegyetek önzésből, se hiú dicsőségvágyból, hanem alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál; és senki se a maga hasznát néz...