2020. január 3., péntek

Mire vágysz igazán?

Boldogok, akiknek az útja tökéletes, akik az ÚR törvénye szerint élnek.
119. zsoltár 1. vers









Idén Karácsonyra, a lányunkat megleptük egy fából készült játék konyhával. Nagyon szereti eljátszani, hogy éppen ételeket készít. A nagy meglepetés számomra viszont akkor jött, amikor kinyitottam a dobozt és rengeteg kis rész, csavar, alkotóelem tárult elém. Azonnal azon gondolkodtam, hogy miként fogom én ezeket összerakni és mennyi időt vesz ez majd igénybe? Még jó hogy volt egy részletes utasítás mellékelve és akadt olyan személy is, aki értelmezni is tudta azt.

Az életünkkel kapcsolatosan is, jó, ha odafigyelünk az alkotó „utasításaira”. Már ha akarjuk, hogy az életünkben belátható időn belül minden a helyére kerüljön.

Kötelező figyelembe venni a Biblia, Isten szavának utasításait? Természetesen nem. Viszont nem hibáztassuk az Alkotónkat, ha a magánéletünkben, párkapcsolatunkban, házasságunkban, munkahelyünkön, gyermeknevelésünket illetően nem mennek a dolgok megfelelően.

Az életünk csak akkor lesz áldott és boldog, ha úgy éljük meg azt, ahogyan Isten tervezte.

Először is tehát értsük meg, hogy Isten a Bibliában kijelentette nekünk azt, hogy hogyan kell élnünk helyesen az életünket. Ez nem azt jelenti, hogy Isten útján járva, Istent tisztelve és Neki engedelmeskedve nem lesznek nehézségeink, de bármilyen körülményben is vagyunk, Isten áldása velünk lesz, és minden egyaránt a mi javunkra fog dolgozni életünkben. (Római levél 8. fejezet 28. vers)

Másodszor meg kell értenünk mit jelent a „minden útja tökéletes” kifejezés

Ez nem azt jelenti, hogy valaki már itt a földön mindenben tökéletesen jár az Isten előtt és sosem esik el.

Ez azt jelenti, hogy azok, akik Krisztusban, mit Megváltóban hisznek, Krisztus igazsága által tökéletesnek, szentnek, hibátlannak vannak nyilvánítva az Atya előtt. Nem a saját tisztaságuk vagy erkölcsösségük miatt, hanem Krisztus szentsége és tisztasága miatt.

Boldogok, akik éheznek és szomjaznak az igazságra, mert ők megelégíttetnek. Máté evangéliuma 5. fejezet 6. vers

A megigazult életből, olyan cselekedetek teremnek, Isten kegyelmének ereje által, amelyek illőek ahhoz a szentséghez, amit Krisztusban nyertünk el.

Te mire „éhezel”, mire vágysz igazán ebben az évben?

Bárcsak arra vágynánk, hogy Istennek kedvesek legyünk és az Ő utasításai szerint éljünk.







IMA: Ó, Istenünk, vezess minket a Te utadon, hogy a mi életünk darabkái összeálljanak és a Te dicsőségedre legyünk. Ne engedd, hogy a saját fejünk után menjünk, mert tudjuk, hogy akkor minden szét fog esni körülöttünk és bennünk is. Szeretnénk teljes szívünkkel utánad éhezni, vágyakozni, hogy igazi megelégedésre találjunk. Krisztus nevében, Ámen.




















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hiteles keresztény értékrend

Semmit ne tegyetek önzésből, se hiú dicsőségvágyból, hanem alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál; és senki se a maga hasznát néz...