2020. január 11., szombat

ISTEN BÁTORRÁ AKAR FORMÁLNI!

Megparancsoltam neked, hogy légy erős és bátor. Ne félj, és ne rettegj, mert veled van Istened, az ÚR, mindenütt, amerre csak jársz. Józsué könyve 1. rész 9. vers


Csodálatosan áldottak vagyunk, hiszen Istennek minden ígérete Igenné és Ámenné vált a számunkra abban a pillanatban, amikor a Szentlélek által Isten újjászült minket és gyermekeivé váltunk.
Örököseiként minden ígéretére "jogot" formálhatunk, építhetünk hit által.
Ez a kulcs. Ez a kezdete annak, hogy bátor emberré váljunk. Megbékülni az Istennel. Egyetérteni az Istennel. Minden bizalmunkat, hitünket Krisztusba helyezni, a megváltásunkat illetően.
Ne gondoljuk, hogy ha nem békültünk meg Istennel, nem éltük át az újjászületés csodáját, bármilyen ígérete Istennek érvényes ránk.
Hiába használjuk Krisztus nevét, ha nincs rá jogalapunk. Semmi sem fog történni. Hiába imádkozunk, ha nem akarunk megbékülni az Istennel. Ha még mindig a bűn szolgái vagyunk és nem Isten gyermekei.
Tehát ha bátrak akarunk lenni, az örökös bátorságát szeretnénk, akkor ragadjuk meg Krisztust.
Másodszor, ha Isten családjába kerültünk, Isten gyermekeivé lettünk, ne gondoljuk azt, hogy nem lesznek harcaink.
Ahogyan a választott népnek voltak harcai, számtalan hitpróbái, nekünk is építeni kell Isten ígéreteire, cselekedni, lépni, hitben, hit által.
(Mindenhol megerősítették az ott lakó tanítványokat, és bátorították őket, hogy maradjanak meg a hitben. Így beszéltek hozzájuk: „Sok szenvedésen kell keresztülmennünk, amíg eljutunk Isten királyságába.)
Még ezek a szenvedések is a javunkra válnak, hiszen olyanok számunkra, mint a csiszolópapír, melynek segítségével Isten egyre inkább hasonlóvá teszi jellemünket az Ő jelleméhez.
Harmadszor, a bátor embernek is vannak félelmei. Az Istenben bátor ember is kétségeskedhet, de nem esik kétségbe. Szembenéz a félelmeivel, mert tudja, hogy az aki a szívében él, nagyobb, mint a világ.
Erre hív tehát Isten ma. Béküljünk meg Vele, legyünk gyermekei, örökösei, álljunk meg a nehézségekben, és nézzünk szembe a félelmeinkkel az Isten hatalmas szavának, hatalmas ereje által.
Így meg fogjuk tapasztalni amit Pál apostol is megtapasztalt. Amikor gyengének érezzük magunkat, Isten akkor fog minket leginkább erőssé tenni az Ő dicsőségére.



IMA: Istenünk, áldunk, imádunk, magasztalunk, dicsérünk, mert örökbe fogadsz ma is mindenkit, aki Krisztusba veti bizalmát.
Magasztalunk azért, mert minden harcunkban, szenvedésünkben velünk vagy, javunkat munkálod, és egy lépéssel közelebb segítesz minket a mennyei ígéret földjéhez.
Köszönjük, hogy minden félelmünkkel szemben győzelmet adsz ígéreteid által.
Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gondolataid szűrői

Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dics...