2020. január 7., kedd

Rendíthetetlen szeretet

És szálljon reám, Uram, a te kegyelmed, a te szabadításod, amint megígérted.
119. Zsoltár 41. vers


A fenti igevers, voltaképp Isten rendíthetetlen szeretetéről szól. Az igazság az, hogy a Bibliát Isten rendíthetetlen szeretete öleli körül. Ez a középpont. Rengeteg történetet olvashatunk Isten Igéjében, amelyekből kiragyog Isten hűséges, rendíthetetlen szeretete.
Isten jóban-rosszban szerette, szereti az Ő népét, gyermekeit, még akkor is, ha gyakran az ő népe olyan utakra tévedt, amelyek miatt eltávolodott Istentől és Isten szeretetétől.
A fenti igeversben láthatjuk az Isten beszéde és a közöttünk levő szoros összefonódást.
Isten megmutatta önmagát, az Ő rendíthetetlen szeretetét irántunk, az Ő ígéretén keresztül.
„.. el nem hagylak téged, sem el nem maradok tőled. Józsué könyve 1. fejezet 5. vers”
Amikor Isten szeretetéből fakadó ígéreteiről olvasunk, voltaképp olyan, mintha egy láncreakció indulna el bennünk.
Isten beszéde tiszteletet és csodálatot vált ki bennünk Isten iránt, ugyanakkor növekedik bennünk a vágy, hogy szeressük Istent teljes szívünkből, teljes lelkünkből, teljes erőnkből, és úgy szeressük embertársainkat, mint önmagunkat.
Isten rendíthetetlen szeretete csak akkor fog minket megmenteni és átformálni, ha teret engedünk Neki szívünkben, életünkben. Isten olyan embert keres ma, aki hajlandó nemcsak elfogadni az Ő szeretetét, hanem az Ő szeretetével viszont szeretni Őt és másokat is.


IMA: Köszönjük Istenünk, hogy hűségesen szereted az embereket, de megkülönböztetett módon szereted a Te gyermekeidet. Segíts, hogy növekedjünk a beszéded iránti szeretetben, hogy lelkünk beteljesedést találjon általa és növekedhessünk az Irántad és embertársaink iránti szeretetben. Krisztus nevében, Ámen.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gondolataid szűrői

Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dics...