2020. január 6., hétfő

Isten ígéretei és mi!

Teljesítsd be szolgádon ígéretedet, amelyet az istenfélőknek adtál!
119. Zsoltár 34. vers



Isten bizonyos ígéretei minden emberre érvényesek. Isten megígérte, hogy a nap fel fog virradni minden egyes emberre: legyen az gonosz, lázadó, Őt káromló ember vagy legyen istenfélő.
Viszont vannak Istennek olyan ígéretei, amik csak Krisztuson keresztül elérhetőek. Ha valaki Isten ellen lázad, és nem hajlandó megragadni az Isten kegyelmét Jézus Krisztus halálában és feltámadásában vetett hit által, valójában hiába hivatkozik Isten ígéreteire. Krisztusban vetett hit által lehetünk Isten „barátai”, gyermekei és gyermekekként Isten örökösei, ezáltal pedig Isten ígéretei is érvényessé válnak ránk nézve is.
Hány ember káromolja az Istent szavaival, életvitelével, de a kilátástalanságában apellál az Isten ígéreteire. Természetesen Istenbe vetett hit nélkül. Ilyenkor viszont nem lehet csodálkozni, hogy nem azt a választ kapjuk, amit mi elvárunk.
Istennel nem érdemes üzletelni: „Ha te megadod, megteszed ezt, én majd megteszem amazt…” Semmink sincs, amit Istennek ajánlhatnánk az üzlet tárgyaként, hiszen mi vagyunk halálra ítélve a bűneink miatt, Ő pedig Krisztusban egészen a keresztig hajolt, hogy megmenthessen minket.
Egyetlen imádság van Krisztus nélkül, Krisztuson kívül, amit az Atya meghallgat: „Istenem, légy irgalmas nekem bűnösnek!”.
Ehhez az imádsághoz egy ígéret is kötődik: „…aki énhozzám jön, azt én nem küldöm el”
Ha tehát Isten gyermeke vagy, kiálts Hozzá bizalommal, mert Krisztus által istenfélő gyermeke vagy Istennek, így az ígéreteinek örököse is. Krisztuson kívül pedig kiálts Istenhez, hiszen Ő irgalmazni szeretne neked. Aki Hozzá jön hittel, azt semmiképpen sem fogja elutasítani.


IMA: Istenünk, köszönjük, hogy minden embert szeretsz, de azt is tudtunkra adtad ma, hogy nem minden ember a Te gyermeked. Áldj meg minden olyan olvasót, aki még nem a Te gyermeked, hogy felismerje a hazatérés útját és még a mai napon megbéküljön Veled. Krisztus nevében, Ámen.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gondolataid szűrői

Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dics...