2020. január 5., vasárnap

Tanácsadónk minden körülményben!

Ha a fejedelmek összeülnek, és rólam tárgyalnak, szolgád akkor is rendelkezéseidről elmélkedik. 119. Zsoltár 23. vers



A legtöbb ember életében voltak időszakok amikor belemerült a panaszkodásba. Ilyenkor sóhajtozunk, búslakodunk akár még sírásra is fakadunk.

Ez voltaképp a bukott világunk következménye. A Bibliában is találkozunk ilyen panaszokkal. A 119. Zsoltárban találkozhatunk egy olyan ember panaszával, aki Istennek önti ki a szíve panaszát. Ez az ember nemcsak elmondja panaszát Istennek, hanem egyedül Istentől várja a segítséget, szabadulást.

Erről az emberről azt tudjuk biztosan, hogy Isten szolgája volt. A 119. Zsoltárban olvasott panaszt egyesek Dávidnak tulajdonítják, más teológusok, bibliakutatók Nehémiásnak tulajdonítják, aki szintén nehézségeket élt meg vezetőként, miután visszatértek Jeruzsálembe Babilon földjéről.

A zsoltár írója Istenhez könyörög segítségért, még akkor is, ha úgy érzi, Isten „idegenként” kezeli őt.

Találkoztam emberekkel, akik önmagukat úgy tüntették fel, mint akik előrébb járnak az Isten követésében, mint mások, és ilyen jelszavaik voltak:

„Istennek nem szabad elmondani panaszunkat. Sőt, nem is lehet soha panaszunk. Nem is lehet soha kérdésünk. El kell fogadni mindent úgy ahogy van és kész.”

Az igazság az, hogy aki Isten gyermeke, az mehet Istenhez kérdéseivel, csalódásaival, fájdalmaival, és Isten, mint tökéletes Atya, foglalkozik velünk.

Aki tagadja azt, ami lezajlik a szívében, lenézi Istent, aki amúgy is belelát az emberi szívbe, és ha nem viszi Isten elé a panaszait, nehézségeit, kérdéseit, előbb-utóbb az ördög fogja használni ezeket arra, hogy az illetőt elbuktassa.

Tanuljunk a zsoltáríró imádságából. A kétségek között is, a zsoltárírónak az minden vágya, hogy megismerje Isten üzenetét és annak utasításai szerint éljen.

A nehézségek nem eltávolították a zsoltárírót Istentől, hanem közelebb vitték Őt Istenhez.

Bárcsak minket is közelebb vinnének a nehézségek Istenhez, bárcsak növekedne a vágy bennünk, hogy Isten vezetését keressük, megértsük és engedelmeskedjünk neki.


IMA: Istenünk, a nehézségeinkben, kérdéseinkben szeretnénk közelebb kerülni Hozzád. Segíts minket, hogy életünk minden körülménye között a Te beszéded legyen a mi örömünk és tanácsadónk. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gondolataid szűrői

Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dics...