2020. március 30., hétfő

Erősebb a halálnál!

Miután ezt mondta, hangosan kiáltott: "Lázár, jöjj ki!" És kijött a halott, lábán és kezén pólyákkal körül kötve, arcát kendő takarta. Jézus szólt nekik: "Oldjátok fel, és hagyjátok elmenni!"
Lukács evangéliuma 11. fejezet 43-44. vers



Volt egy Krisztus szemében kedves család, akiket meglátogatott, ha Betánia környékén járt. Voltaképp három testvér: Márta, Mária és Lázár.
Lázár tehát voltaképp Krisztus közeli barátainak egyike volt. A történetből pedig világosan kitűnik, hogy Krisztus barátai, sőt Isten gyermekei is egyszer meghalnak fizikai értelemben.
Ezért lenne jó, ha végre ezt megértené minden keresztény és többé nem tennénk fel kérdéseket azzal, kapcsolatosan, hogy ezt Isten miért nem akadályozza meg?
Éppen Ő rendelte el az emberiség bűnbeesése miatt, hogy meg kell halnunk fizikai értelemben, majd elé kell állnunk ítéletre. Ezt csak azt nem érti meg, aki nem akarja.
Lázár is meghalt, Jézus Krisztus pedig csatlakozott a gyászoló családhoz és együtt érzett velük. Ő nemcsak mondta, hogy együtt érez, hanem meghatódott a sírnál és sírt a sírókkal együtt. Bárcsak nekünk is ilyen másokkal érző szívünk lenne.
Lázár négy napja volt halott, amikor Krisztus odaért, ezért mindenki tudta orvosszakértő nélkül is, hogy Lázár valóban és emberileg visszafordíthatatlanul halott.
Jézus Krisztus utasítására elgördítették a követ a sír elől, Krisztus kiáltott, Lázár pedig kisétált megelevenedve a sírból.
Ez a történet sokkal többet mond nekünk annál, hogy Krisztus képes volt ilyen csodát tenni.
Láthatjuk azt, hogy Krisztus hatalmasabb a halálnál, sőt hatalma van a halál felett is.
Ez a történet Jézus Krisztus feltámadására mutatott. Jézus Krisztus az eljövendőkre mutatott amikor azt mondta Mártának:
„ Én vagyok a feltámadás és az élet. Aki hisz énbennem, ha meghal is él, aki csak él és hisz Énbennem, soha meg nem hal.”
Mindannyiunknak, akik elhisszük, hogy Krisztus maga az élet a számunkra, ha fizikai értelemben meg is halunk, tudhatjuk, hogy az csak átmenet lesz az örökkévaló életbe.



IMA: Istenünk és Megváltónk, magasztalunk és dicsérünk azért, mert Te erősebb vagy a halálnál. Hálát adunk azért, hogy Te feltámadtál, hiszen ez azt jelenti, hogy mi is veled élhetünk majd örökké. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...