2020. március 29., vasárnap

ÉPÍTSÉTEK EGYMÁST!

Vigasztaljátok tehát egymást, és építse egyik a másikat, ahogyan teszitek is.
Thesszalonikaiaknak írt első levél 5. rész 11. vers




Mindannyian e világban élünk és jól van ez így. Isten nem akarja, hogy a földi valóságtól elrugaszkodva éljünk valahol a hegyek között, egy konténerbe zárva.
Krisztus azért imádkozott, hogy az Atya tartson meg minket a jelenvaló világban és nem azt, hogy vegyen ki minket a világból és "konzerváljon" minket.
Az a kérdés, hogy vajon ezt látják-e rajtuk mások is? A beszédünkről felismernek-e minket, hogy mi Krisztussal járunk? A cselekedeteinkről, értékrendünkről?
Péterben és Jánosban nem volt semmi rendkívüli dolog, amely által vonzották volna az embereket Krisztushoz.
Nem volt teológiai végzettségük, de az élő víz forrásából ittak. Nem voltak kifinomult, karizmatikus személyek, csak egyszerű halászok. Nem voltak elegánsak és nem voltak rendkívüli kommunikációs képességekkel megáldva.
Az emberek viszont tudták, hogy honnan származnak és ki volt az, aki legnagyobb hatással volt életükre.
Amikor látták, hogy milyen bátran beszél Péter és János, és felfogták, hogy ők írástudatlan és iskolázatlan emberek, elcsodálkoztak. Fel is ismerték őket, hogy Jézussal voltak,
Apostolok Cselekedetei 4. rész 13. vers
Ki volt, van legnagyobb hatással életedre? Krisztus vagy egy ember aki mulandó, mint a mező füve?
Szánunk időt arra, hogy együtt legyünk Krisztussal csendességben? Minél inkább tudunk időt szánni Rá, annál jobban fog tükröződni életünkről, hogy Hozzá tartozunk.
Azt vettem észre, hogy ha megtöltöm a szívem és az elmém a Bibliaolvasásomból fakadó gondolatokkal, ha imádságban Isten elé járulok, sokkal könnyebb kedves, igaz, építő és Isten kegyelemével teljes szavakat mondanom.
A jó ember jó kincséből hoz elő jót, a gonosz ember gonosz kincséből hoz elő gonoszt. ( Máté 12:35)
Ha a beszédünkről nem tűnik ki másoknak, hogy mi Krisztushoz tartozunk, szükségünk van arra, hogy több időt töltsünk Krisztussal.
Most amikor otthonainkban több időt töltünk a kelleténél a világjárvány miatt, lássuk meg az adandó alkalmat és lehetőséget erre.


IMA: Istenünk, ebben a vészes időszakban annyira szeretnénk vigasztalni, építeni, bátorítani másokat az életvitelünk által, a krízishelyzetben való magatartásunk által. Segíts betelnünk Veled, hiszen csak így tudunk bátrak és bátorítók, vigasszal teljesen és vigasztalók lenni. Krisztus nevében kérünk, Ámen. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...