2020. március 28., szombat

Látni akarom Jézus Krisztust!

Szerette volna látni, hogy ki az a Jézus, de kistermetű lévén, nem láthatta a sokaságtól. Ezért előre futott és felmászott egy vadfügefára, hogy lássa őt, mert arra kellett elmennie.
Lukács evangéliuma 19. fejezet 3-4. vers



Zákeus vágyott arra, hogy találkozzon Jézus Krisztussal. Annyira elszánt volt, hogy egy fára is képes volt felmászni, hogy legalább elhaladni lássa Krisztust. Annyit tudunk róla, hogy vámszedő volt és abból gazdagodott meg, hogy embereket csapott be.

Valószínű maga is kiábrándult a tisztességtelen életmódjából és a pénze sem tette már boldoggá, ezért kereste Krisztust és egy újfajta életvitel lehetőségét.

Meg tudom őt érteni. Én sem akarok püspököket, filozófusokat, teológusokat, pszichológusokat, okoskodókat, bölcselkedőket látni, ha a lelkemről, üdvösségemről van szó, Jézus Krisztust szeretném látni a saját magam és a körülöttem levő emberek életvitelében is. Talán te is így vagy ezzel. Az egyház, teológusok, lelkipásztorok csak eszközök abban, hogy az igei tanításukra „állva” jobban lássuk Jézus Krisztust.
A döntés a mienk: a nagy tömeghez akarunk tartozni, akik életvitelükkel, megnyilvánulásaikkal akadályoznak másokat abban, hogy meglássák Krisztust, találkozzanak Vele, vagy azokhoz akarunk tartozni, akik segítenek másokat abban, hogy találkozhassanak Krisztussal?

Az is lehet, hogy pusztán a kíváncsisága vezette, látni akarta azt a Krisztust, akiről hallotta, hogy mennyi csodát tesz.

Nem is az a döntő fontosságú, hogy milyen indíttatásból akarta látni Zákeus Krisztust.

Jézus Krisztus viszont előre ment és elmondta Zakeusnak, hogy az ő házánál szeretne megszállni.

Zákeus talán nem tudta megfogalmazni pontosan mire van szüksége, de Krisztus nagyon jól tudta.

A Krisztussal együtt töltött idő, teljesen megváltoztatta Zákeust. Egy harácsoló, másokat megkárosító emberből, önzetlen, adakozó ember lett, aki a vagyonának felét a szegényeknek adta, emellett kártalanította azokat, akiket megkárosított.

Mindegy milyen okból szeretnéd megismerni Krisztust, Ő kész veled is közösségben lenni. Ő a te életed része is szeretne lenni. Amint kész vagy megnyitni teljesen a szíved, életed Jézus Krisztus előtt, a te élted is teljesen meg fog változni.



IMA: Istenem, ki szeretném nyitni a szívemet teljesen Neked és a Te szeretetednek. Nyisd meg az én szívemet, hogy befogadhassam a mindent átformáló erődet. Segíts nekem, hogy olyan emberré válhassak, aki hálával és dicsérettel járja az életútját a Te szeretetedben. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A boldogító iga

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, é...