2020. március 27., péntek

Bartimeus, a hit embere!

Azután Jerikóba értek, és amikor Jézus tanítványaival és elég nagy sokasággal kifelé ment Jerikóból, egy vak koldus, Bartimeus, a Timeus fia ült az út mellett.
Márk evangéliuma 10. fejezet 46. vers 




Jézus Krisztus sok embert gyógyított meg, de Bartimeus története több szempontból is kiemelkedő.
Bartimeusról tudjuk, hogy miután meggyógyult, Jézus Krisztus követőjévé vált. Ez az esemény röviddel azelőtt történt, hogy Krisztus Jeruzsálembe ért és meghalt a kereszten a világ bűneiért.
Bartimeusnak azt mondta Krisztus, hogy a hite gyógyította meg őt. Természetesen Bartimeus nem önmagában hitt, nem is a hitben hitt, nem is a gyógyulásban hitt, hanem Jézus Krisztus irgalmában, hatalmában hitt. Óvakodjunk tehát attól a tévelygéstől, amibe nagyon sok ember beletéved, tudniillik az ezoterikus hazugságokat sosem szabad összekevernünk Isten igazságával és az Istenbe vetett hittel.
Amint megjött a látása, Krisztus „Dávid fiának” hívja Bartimeus, tehát királyi származására hívja fel a figyelmét. Amikor Bartimeus Krisztushoz közeledett, ledobta a felső ruháját.
Annak érdekében, hogy elérje Jézus Krisztust, Bartimeus elhagyta az egyetlen tulajdonát. Amikor Krisztus megkérdezte őt, hogy mit szeretne, ő csak annyit felelt: „Rabbi, hogy újra lássak!”
Ugyanazzal az egyszerű hittel közeledhetünk mi is Krisztushoz, teljesen mindegy, hogy kik vagyunk. Bízhatunk Jézus Krisztusban, hogy az Ő hatalma által minket is megment, megszabadít, mi pedig egész életünket kezébe téve kövessük Őt.


IMA: Jézus Krisztus, segíts, hogy Benned tudjunk hinni és ne önmagunkba vagy ezoterikus hazugságokba. Adj nekünk olyan szilárd hitet, mint Bartimeusnak! Segíts minket, hogy higgyünk, hogy feladjunk minden egyes napon mindent, ami akadályoz abban, hogy Téged kövessünk. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A szépség, amelyet Isten kíván

Szépségedet a király kívánja, mert ő a te urad, borulj le előtte! 45. Zsoltár 11. vers A fenti igeversben a király, mint az isteni szerelmes...