2020. március 17., kedd

Krisztus ma téged választ!

Jézus azt mondta neki: "Kelj fel, vedd az ágyadat és járj!"
És azonnal egészséges lett ez az ember, felvette az ágyát, és járt. Aznap pedig szombat volt.
János evangéliuma 5. fejezet 8-9. vers


Egy béna ember találkozik Jézus Krisztussal a Bethesda tavánál. Jézus Krisztus meg is kérdezi tőle, hogy akar-e meggyógyulni. Ez az ember azonban minden bizalmát a tóba helyezi, és emiatt csak a kifogást, a panaszt hozza. Nincs olyan önzetlen embere, akik őt bevinné elsőként a vízbe. Nem veszi észre maga Krisztust sem a saját maga meglátásaitól.
Lehet, hogy elcsodálkozunk ezen ember válaszán, de a mi életünkben is lehettek olyan alkalmak, amikor nem tudtuk elvenni Krisztus kezéből a nekünk szánt ajándékot, mert más elképzeléseink voltak, mert telve voltunk siránkozással, lelki sebekkel, csalódással, reménytelenséggel.
Általánosságba véve megragadjuk a lehetőségeket, amiket Isten elénk tár, vagy inkább hajlamosak vagyunk mi is panaszkodni és más embereket hibáztatni a saját problémáink miatt?
Ebben a történetben világosan kitűnik, hogy a gyógyulás nem tőlünk függ és nem a mi lehetőségeinkről szól, hanem Jézus Krisztusról és az Ő hatalmáról.
Akkor is, ha ez az ember nem tudott hittel válaszolni Krisztus kérdésére, Krisztus meggyógyította őt.
Akkor is, ha ez az ember panaszkodott, Krisztus talpra állította őt. Akkor is, ha nem teljes hittel és engedelmességre való készséggel viszonyulunk Krisztushoz, Krisztus ajánlja nekünk a megváltást.
A megváltás, Isten kegyelmének az alapja sosem a mi cselekedeteink, érdemeink, hanem egyedül Isten kegyelme Jézus Krisztus által.
Ez eszembe juttatja, amit Krisztus mondott az Ő tanítványainak: „Nem ti választottatok ki engem, hanem én választottalak ki, és rendeltelek titeket arra, hogy elmenjetek és gyümölcsöt teremjetek, és gyümölcsötök megmaradjon, hogy bármit kértek az Atyától az én nevemben, megadja nektek.” János evangéliuma 15. fejezet 16. vers
Minden dicsőség Istené!


IMA: Kegyelem Istene, sokkal jobban szeretsz minket, mint érdemelnénk. Köszönjük, hogy minket választottál annak ellenére, hogy mi nem voltunk elég bölcsek ahhoz, hogy Téged válasszunk. Köszönjük a Krisztus által irántunk tanúsított kegyelmedet. Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A fegyelmezés áldásai

Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza ...