2020. március 19., csütörtök

Miért nem ragadod meg ma?

Hát Ábrahámnak ezt a leányát, akit tizennyolc éve megkötözött a Sátán, nem kellett-e feloldani ebből a kötelékből szombaton?"
Lukács evangéliuma 13. fejezet 16. vers



Egy meggörnyedt asszonnyal is találkozott Jézus Krisztus. Ez az asszony pedig Krisztus ereje által felegyenesedhetett és ez a csoda szombat napon történt.

A vallásos zsidók úgy gondolták, hogy egy olyan hithű zsidó, mint Krisztus, nem gyógyíthat szombat napon, az akkori időkben ugyanis semmiféle munkát nem lehetett végezni és a gyógyítást az akkori vallásos zsidók munkának nyilvánították.

A vallásos vezetők szemszögéből igenis jogos volt a panaszuk Krisztus ellen. Ez az asszony azonban 18 éven keresztül élt meggörnyedve, miért kellett volna még egy napot várnia a szabadulására?

Jézus Krisztusnak ez a tett nem munka volt, hanem egy jótétemény, amelynek segítségével visszaadta ennek az asszonynak az emberi méltóságát, hogy újra teljes értékű leszármazottja lehessen Ábrahámnak.

Végül is ez a gyógyulás arra a szabadságra mutat, amit egyedül Jézus Krisztus adhat nekünk. Arra az emberi méltóságra és annak visszanyerésére mutat, amit a bűn miatt elveszített minden ember és csakis Krisztusban nyerhet vissza.

Ez a szabadság pedig sokkal fontosabb, mint az, hogy milyen napon megy végbe. Te mire vársz kedves olvasó? Meddig vársz még, hogy végre megragadd a szabadítást, amit Krisztus ajánl neked? Meddig vársz még arra, hogy visszanyerd Isten gyermekeként a bűneid miatt elveszített önbecsülésedet, önértékelésedet, emberi méltóságodat?

A Krisztustól jövő szabadítás egy ajándék, ami az örök életre szól, de már a jelenben is jobbá teszi az életünket, ha megragadjuk azt.

Ilyen csodálatos ajándék elfogadását miért halogatnánk? Fogadd el ma a Krisztus által ajánlott megváltást, szabadságot.


IMA: Istenem, magasztallak Téged a megváltásért, szabadulásért, amit Krisztusban ajánlasz nekem. Köszönöm, hogy ez a csodálatos ajándék nemcsak azt teszi lehetővé, hogy Veled éljek az örökkévalóságban, hanem már ma a Te kegyelmed és békességed megváltoztathatja az életemet. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A fegyelmezés áldásai

Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza ...