2020. április 3., péntek

A növekedést Isten adja!

Jézus ezt is mondta: "Úgy van az Isten országa, mint amikor az ember elvetette a magot a földbe, azután alszik és felkel, éjjel és nappal: a mag sarjad és nő, ő pedig nem tudja, hogyan.
Márk evangéliuma 4. fejezet 26-27. vers 



Jézus Krisztus a földművelésből, mezőgazdaságból vett példával tanít minket az Isten országával kapcsolatosan. Amint a földműves elveti a magot, többé nincs befolyása a mag felett. Természetesen öntözheti a magot, de várnia kell amíg a mag kicsírázik és szárba szökken.

Izgalommal teljes öröm lesz, úrrá a földművesen amint látja, hogy az első magok kicsíráztak és a növények kezdenek kibújni a föld alól.

A földműves természetesen jó feltételeket teremt a növekedéshez, de annyi mindenre nincs befolyása. Éppen ezért nagy az öröme, ha az elvetett magokból felnövekedett növények elérkeznek az aratás szakaszába.

Ez a mi feladatunk is. Vetnünk kell Isten Igéjének, beszédének a magvait reménykedve abban, hogy jó földbe hullanak, jó körülmények között fognak növekedni és gyümölcsöt fognak hozni a megfelelő emberek életében.

Olyan sok mindent nem befolyásolhatunk. Ezért a vetés után várnunk kell. És mekkora öröm látni, hogy egy barátunk, rokonunk, gyermekünk vagy felebarátunk életében szárba szökken és növekedni kezd Isten beszédének a magja.

Akkor is csodálatos ez az öröm, ha nem mi vetettük el a magot. Hiszen sokszor más a vető és más az arató, de a növekedést minden esetben Isten teszi lehetővé.

Az pedig a legcsodálatosabb öröm, amikor egy ember oda érik, hogy ő maga is magvetővé válik, Isten országának egy munkásává. Nem tudhatod mi az igazi öröm, ameddig ezt meg nem tapasztaltad.


IMA: Drága Istenem kérlek, adj növekedést azon emberek szívében, akik napról-napra olvassák a Te szavadat ezen az oldalon. Könyörülj rajtam, hogy hit által a Tőled nyert új életből fakadó gyümölcsöket teremjek.
Kérlek, adj növekedést, életet azoknak az Igemagoknak, amelyeket kegyelmed által elvetettem. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten megtisztító ereje

Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz ő: megbocsátja bűneinket, és megtisztít minket minden gonoszságtól. János első levele 1. fejezet 9. vers...