2020. április 2., csütörtök

Elközelített az Isten országa!

Odament hozzá egy leprás, aki könyörögve és térdre borulva így szólt hozzá: "Ha akarod, meg tudsz tisztítani."
Jézus megszánta, kezét kinyújtva megérintette, és így szólt hozzá: "Akarom, tisztulj meg!"
Márk evangéliuma 1. fejezet 40-41. vers


Ez az esemény Krisztus földi küldetésének legelején történt. Jézus Krisztus földi küldetéséből kitűnik, hogy számára nem az volt az elsődleges fontosságú, ami az emberek többségének a fontos: meggyógyulni testileg. Főleg most, a koronavírus világjárvány idején kap ismét nagy hangsúlyt a fizikai gyógyulás, az egészség megőrzés kérdése.

Jézus Krisztus elsődleges küldetése a következő volt: hirdetni, hogy közel jött az emberiséghez Isten uralma, országa.

Ezért nem engedett Krisztus a nyomásnak, amikor a tanítványok jelentették neki, hogy hosszú sorban állnak a fizikai értelemben betegek és várnak, hogy Krisztus meggyógyítsa őket:

„Ő pedig ezt mondta nekik: "Menjünk máshova, a szomszédos helységekbe, hogy ott is hirdessem az igét, mert azért jöttem." Márk evangéliuma 1. fejezet 38. vers

Ez a mondata talán összezavarta a tanítványait, és ma is sokkol keresztényeket (főleg azokat, akik fizikai jólétet remélnek Krisztustól), hogy Krisztusnak a prédikálás fontosabb volt, mint a gyógyítás.

Nehezen értjük ezt meg, hiszen a mi szemünkben olyan égetőek, sürgetőek a fizikai szükségleteink, ezért vagyunk mi is hajlamosak, a leprás emberhez hasonlóan, elsődleges fontosságúnak tartani a fizikai szükségeinket.

Ezért jöhetünk mi is azzal a hittel Krisztushoz, hogy tudjuk, Neki van hatalma meggyógyítani, betölteni fizikai szükségleteinket, ő pedig meg is teszi ezt, ha hittel jövünk Hozzá és bizonyságot teszünk arról, hogy erre vágyunk. Azért a kulcsfontosságú tényt ne felejtsük ki: kizárólag Krisztus akaratával egyező dolgot fog megadni nekünk Isten. „ Akarom! Tisztulj meg!’”

Krisztus tehát meggyógyíthat, betöltheti fizikai szükségeinket is, de szeretné, ha tudnánk, számára elsődleges fontosságú, hogy tudtunkra adja egészen közel jött hozzánk Általa az Isten országa. Krisztus meghalt az egész világ megmentéséért, de ez nem azt jelenti, hogy személy szerint velünk nem törődik.

Néha Krisztus azonnal betölti fizikai szükségeinket, néha arra int minket, hogy legyünk türelemmel.

Jézus Krisztus viszont minden napon ajánlja nekünk az általa elérhető kegyelmet, ezt megragadva és életünket átadva az Istennek, a Szentlélek újjászül minket és annak az országnak az örököseivé lehetünk, ahol nem lesz többé gyász vagy jajkiáltás. Jelenések könyve 21. fejezet 4. vers

IMA: Istenünk, annyi a fájdalom, betegség, fizikai, lelki nyomorúság körülöttünk. Sokszor éppen ezért szeretnénk, ha a problémáink azonnal megoldódnának a Te hatalmad által.
Segíts arra minket, hogy ennél sokkal jobban vágyjunk arra, hogy eszközeid lehessünk Isten országának építésében, az örömhír hirdetésében, hogy minél több ember válhasson hit által a Te országod örökösévé. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nagypéntek és reményteljes jövő

A népnek és az asszonyoknak nagy sokasága követte őt, akik jajgattak, és siratták őt. Jézus pedig feléjük fordulva ezt mondta nekik: "J...