2020. április 21., kedd

Ha szerettek engem....

Ha szerettek engem, megtartjátok az én parancsolataimat, 
Én pedig kérni fogom az Atyát, és másik Pártfogót ad nektek, hogy veletek legyen mindörökké: 
János evangéliuma 14. fejezet 15-16 



Jézus Krisztus parancsolatait megtartani azt jelenti, hogy azt tesszük, amit Jézus Krisztus mond nekünk. Nagyon egyszerű megérteni, de a gyakorlattal mégis sokszor problémánk van.
Jézus Krisztus egyik legfontosabb parancsolata: „Új parancsolatot adok nektek, hogy szeressétek egymást: ahogyan én szerettelek titeket, ti is úgy szeressétek egymást!” ( János 13:34)
Ez csodálatosan hangzik és biztos vagyok benne, hogy minden keresztény szeretne engedelmeskedni ennek.
Minden ember szeret úgy gondolni magára, mint aki szerető szívű mások irányába.
Majd elkezdjük a napunkat és valaki a „lábunkra lép”, mi pedig azonnal rádöbbenünk, hogy nem is olyan könnyű a gyakorlatban Krisztus parancsolata szerint eljárni.
Hogyan szeressük azokat, akik ártani akarnak nekünk? Hogyan szeressük azokat, akik nem értenek egyet velünk? Hogyan szeressük azokat, akik megnehezítik a mindennapjainkat?
Jézus Krisztus parancsolatait megtartani, Őt ilyen módon viszontszeretni csakis úgy lehetséges, ha teljesen átadjuk életünket Neki, hogy a Szentlélek által Ő éljen és szeressen rajtunk keresztül.
Isten gyermekeiként tudjuk, hogy minket Jézus Krisztus igazsága és szentsége által fogad el az Atya, tehát már Krisztus által szentek vagyunk és betöltöttük a parancsolatokat, viszont a Szentlélek által fejlődünk a jellemünket tekintve is. Ezt hívjuk a megszentelődés folyamatának. Elesünk, de felállunk és megyünk tovább. Isten látja, hogy az a célunk, vágyunk, szándékunk, hogy járjunk az Ő szeretetében, parancsolataiban. Éppen ezért bocsátja meg a mi eleséseinket.
A Szentlélek tehát a mi segítőnk, pártfogónk. A Szentlélek bátorít, vigasztal amikor arra van szükségünk, ösztönöz amikor elestünk, hogy álljunk fel és menjünk tovább.
Ő képessé tehet minket arra, amire egyedül sosem lennénk képesek: hogy megtartsuk Krisztus parancsolatait. Az Isten ellen lázadó ember hallani sem akar Istenről és Isten parancsolatairól. Nem akarja megtartani azokat, nem akarja viszont szeretni Jézus Krisztust. Az Isten országának részesei csak azok lehetnek, akik viszont szeretik Jézus Krisztust.


IMA: Drága Istenünk, segíts nekünk a Szentlelked által felülkerekedni a múltbeli bűneinken, eleséseinken és a Szentlelked ereje által engedelmeskedni Neked. Krisztus nevében kérünk, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...