2020. április 22., szerda

De én Benned bízom!

De én bízom benned, Uram, vallom: Te vagy Istenem! Kezedben van sorsom…
31. Zsoltár 15-16. vers 



Dávid ellenségei miatt került nagyon nehéz helyzetbe. Ezek az ellenségek gondoskodtak arról, hogy Dávid jó hírnevét tönkretegyék, és emberi kapcsolatait szétzúzzák.
„… szomszédaim félnek, ismerőseim megrettennek, ha látnak az utcán, elfutnak előlem.”
Mindig van ok, ami miatt nehéz helyzeteket élünk meg a mindennapjainkban. Most éppen a koronavírus okozta világjárvány.
Tapasztalhatjuk, hogy egyik ember retteg attól, hogy a másik ember átadja neki a vírust, ami akár halálos lehet az ő vagy a családtagja számára.
Ismét megéljük, hogy az emberek megrettennek egymástól, elfutnak egymás elől. Ebben az időszakban, amikor a távolságtartás van a középpontban, Dávidhoz hasonlóan mi is érezhetjük úgy, hogy elfelejtettek, félretettek minket, mint egy értéktelen, használhatatlan „árucikket”.
Ha magányosnak, elhagyottnak, félretettnek, értéktelennek érzed magad, Krisztus meg tud érteni, hiszen teérted vállalta, hogy Ő is átélje ezeket a borzasztó érzéseket a kereszten.
Döntened kell hát, hogy mit teszel? Te is kétségbeesel, rettegsz, minden embertársadban ellenséget látsz, sajnáltatod magad, vagy azt mondod Dávidhoz hasonlóan, hogy te Istenben fogsz bízni annak ellenére, hogy a környezetedben a nagy többség nem ezt teszi? Egyszer egy pilótának nehézségei adódtak leszállás előtt, mert köd borította a leszálló pályát. A repülőtéren elhatározták, hogy radar segítségével juttatják a földre. Amint kezdte kapni a parancsokat a földről, hirtelen eszébe jutott, hogy egy magas oszlop van a kifutó pálya mellett, és pánikba esve hívta fel az ellenőrző tornyot. A válasz egyszerűen jött: „Engedelmeskedj az útmutatásoknak, mi törődünk az akadályokkal.” Milyen sok keresztyén nem engedelmeskedik Isten igéjének a problémák és nehézségek miatt. Ha engedelmeskedünk, ő meg tudja oldani a problémákat és nehézségeket. Halleluja!


IMA: Ó kegyelem Istene, te elvetted a bűneinket és mindazt a rosszat, ami nekünk járt volna, hogy Fiad kereszthalála által egy bővölködő életünk legyen a nehézségek között is. Változtasd meg szívünket, hogy Tebenned bízzunk és másoknak is hirdessük: van remény!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...