2020. április 23., csütörtök

Isten meghallgatott!

Az ÚR pedig eljött, megállt, és szólította, mint azelőtt: Sámuel, Sámuel! Sámuel pedig így felelt: Szólj, mert hallja a te szolgád.
Sámuel 1. könyve 3. fejezet 10. vers


Anna, egy gyermektelen feleség, sírt az Isten előtt és gyermeket kért Istentől, Isten pedig meghallgatta őt. Ezért adta az elsőszülött gyermekének a Sámuel nevet. Ez a név voltaképp ezt az örömét fejezte ki: „Isten meghallgatott!”

Amikor a gyereket nem kellett többé anyatejjel táplálni és el lehetett választani az anyjától, Anna fel is vitte Silóba, hogy Éli főpapnak átadja, hiszen megígérte Istennek, hogy ha fiút ad neki, akkor Istennek fogja szentelni.

Isten pedig már gyermek korában megszólította Sámuelt és fontos dolgokat jelentett ki neki. Isten elhívta Sámuelt arra, hogy egész életét Neki áldozza.

Sámuel lett Izrael egyik legnagyobb prófétája, aki 60 éven keresztül közvetítette Isten üzenetét a népnek és széthúzó törzseket elvezette egy békés, gazdag királysághoz, amiben Dávid király uralkodott, aki Jézus Krisztus földi értelemben vett egyik ősapja lett.

Jézus Krisztus azért öltött testet, azért élt, szolgált, halt meg és támadt fel, hogy elhozza számunkra az igazi békességet. Ez a békesség maradandó és minden értelmet meghaladó.

Ismered már személyes életedben ezt az édes, Istentől jövő békességet? Kérd Jézus Krisztust, hogy vegye át az uralmat a te életed felett is, és te is megtapasztalhatod az zűrzavarban, bizonytalanságban is az Ő tökéletes békességét.

A mi Királyunk meghalt és feltámadt, ezért biztosak lehetünk benne, hogy mindent kézben tart ami a világban és a személyes életünkben történik.

A mennyei Király békessége nem olyan, mint amilyet a világ kínál: „ Békességet hagyok nektek: az én békességemet adom nektek; de nem úgy adom nektek, ahogyan a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, ne is csüggedjen.” ( János evangéliuma 14. fejezet 27. vers)

Bárcsak teljes szívünkből kimondanánk mi is: „Szólj Uram, mert hallja a Te szolgád.”



IMA: Békesség Istene, ma minket is arra hívsz, hogy a gyermek Sámuelhez hasonlóan adjuk oda Neked teljesen az életünket, hogy teljes szívből Neked szolgálhassunk és a Te uralmad kiteljesedhessen életünkben. Segíts minket, hogy teljesen átadjuk magunkat Neked és élvezhessük a minden értelmet meghaladó, maradandó, édes békességedet. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...