2020. május 16., szombat

Az Isten elkötelezett szeretete

Isten ugyanis Krisztusban megbékéltette a világot önmagával, úgyhogy nem tulajdonította nekik vétkeiket, és reánk bízta a békéltetés igéjét.
Korinthusiakhoz írt levél 5. fejezet 19. vers



Mi az Isten válasza az ember bűn miatti megtörtségére, korrupciójára és az erőszakra, ami éppen emiatt terjed? Feladta az emberiséggel való terveit? Egyszerűen megvetette az embert gerinctelensége miatt és úgy, ahogy van az univerzum „szemetesébe” dobta?
Esetleg Isten majd felrobbant az indulattól, amikor Ádám és Éva engedetlen lett, vagy éppen a leszármazottaik még nagyobb aljassága miatt? ( Beleértve minket is).
Nem! Valójában isten azt mondja: „Nem azért teremtettelek, hogy elvessz, azért teremtettelek, hogy élj, hogy Velem közösségben élj. Nem foglak magadra hagyni, nem fogok lemondani rólad.”
Hogyan vált lehetségessé Isten és ember közötti kapcsolat helyreállítása? Egyik részről Isten szent, bensőséges lénye, tökéletes teljessége, és tökéletes szeretettel.
Más részről pedig a korrupt, megtört, félelemmel teljes emberiség. Isten a Fiát, Jézus Krisztus küldte el, hogy behatoljon általa fizikai világunkba és helyreállítsa a közösséget önmaga és a bukott emberiség között.
Jézus Krisztus, Isten Fia minden szempontból emberré vált-kivéve a bűnt. Ő sosem vétkezett. Sosem bukott el. Ő lett második „Ádámmá”, és Ő nem bukott el. Mindvégig engedelmes volt az Atyának. Hogy teljessé váljon a kapcsolat helyreállítása, Krisztus megfizette az első Ádám lázadásának árát, ezért halt meg a kereszten. „ Mivel pedig a gyermekek test és vér részesei, ő is hozzájuk hasonlóan részese lett ezeknek, hogy halála által megsemmisítse azt, akinek hatalma van a halálon, vagyis az ördögöt;” Zsidókhoz írt levél 2. fejezet 14. vers
Ezáltal képes helyreállítani mindenkit, aki Benne hisz, mint Szabadítóban. A mi Istenünk azért tette mindezt, hogy élhessünk.


IMA: Istenünk, tisztelettel állunk meg a Te elkötelezett szereteted mellett a teremtményeiddel kapcsolatosan. Megmenekülést eszközöltél nekünk Fiad által. Ezért örökké hálásak leszünk. Könyörülj azokon az olvasókon, akik még nem békültek ki Veled, nem fogadták el a te nagy szereteted. Krisztus nevében kérünk, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...