2020. május 20., szerda

Az önmegtagadás ereje

Akkor Jézus ezt mondta tanítványainak: "Ha valaki én utánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel a keresztjét, és kövessen engem.
Máté evangéliuma 16. fejezet 24. vers



A Krisztusban hívők érzéketlenné válhatnak a világban levő, őket is körülvevő szennyel kapcsolatosan. Ilyenkor gyakran történik meg az, hogy a szent és szentségtelen közötti határ már nem lesz világos. Ebben a világban, amelyben a korrupció uralkodik, hogyan lehetünk ismét érzékenyek Isten hívására, hogy szent életet éljünk?
Jézus Krisztus ezt így magyarázta: „Ha valaki én utánam akar jönni, tagadja meg magát…”
De mit is jelent megtagadni önmagunkat? Azt jelenti, hogy halálba adjuk a bűnre hajlamos természetünket, és teret adunk a lelki, új életnek, amit Krisztusban nyertünk. ( Efézus 4:14-5:20)
Ezt saját erőnkből soha nem fogjuk tudni megtenni, de azáltal, hogy Krisztus testet öltött, közöttünk élt teljesen emberként, meghalt helyettünk a kereszten, hogy szabaddá tegyen minket a bűn rabszolgaságától és a halál átkától.
Krisztusban arra hív minket Isten, hogy hagyjuk magunk mögött bűnös útjainkat: az erkölcstelenséget, tisztátalanságokat, mint a: gyűlölet, viszálykodás, féltékenységet, irigységet, haragot, dühöt, önző vágyakat, irigységet, részegséget, civakodást, pletykálkodást, rágalmazást és minden fajta rosszindulatot.
Ezek helyett tartanunk kell a lépést Isten Szentlelkével, hogy jó gyümölcsöket teremhessünk és hordozhassunk életünkben: „szeretet, öröm, béke, türelem, kedvesség, jóság, hűség, gyengédség és önuralom. ( Galata 5:22-25).
Jézus Krisztus a mi példaképünk. Ő feladta az egész életét irántunk való szeretete miatt, hogy mi élhessünk. Készek vagyunk-e mi is feladni a régi, romlott, korrupt természetünket azért, hogy élhessük azt a bővölködő, beteljesedett életet amiben Isten szeretné ha örömöt és boldogságot találnánk? Krisztusban erre képesek vagyunk!


IMA: Istenünk, a mi lelkünk szomjazik Utánad, az Élő Isten után. Vezess minket olyan módon, hogy Neked és Benned éljünk. Minden reménységünk Benned van. Te vagy az emberiség megmentője és Istene. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Becsületbeli dolog

...tartsátok becsületbeli dolognak, hogy csendesen éljetek, tegyétek a magatok dolgát, és saját kezetekkel dolgozzatok, ahogyan elrendeltük ...