2020. május 21., csütörtök

Isten barátai

Többé nem mondalak titeket szolgáknak, mert a szolga nem tudja, mit tesz az ura. Titeket azonban barátaimnak mondalak, mert mindazt, amit hallottam az én Atyámtól, tudtul adtam nektek. János evangéliuma 15. fejezet 15. vers


Általában elvárások és tisztségek közé zárva éljük életünket. Ha csak annyit várunk el tizenéves gyermekünktől, hogy felelőtlenül éljen, ezt az elvárást minden bizonnyal teljesíteni fogja.
Ha viszont azt várjuk tőle, hogy felelősségteljes fiatal felnőtté váljon, akkor azon fognak dolgozni és arra fognak vágyni, hogy ennek az elvárásnak feleljenek meg.
Jézus Krisztus az elvárás kérdését a tanítványain keresztül példázza nekünk. Azt mondja nekik: „Többé nem mondalak titeket szolgáknak.”
Ez egy nagyon nagy változást jelentett a tanítványok esetében. A szolga szerepe az, hogy engedelmeskedjen mestere parancsainak, és figyelmet szenteljen a rá bízott feladat elvégzésének.
Jézus Krisztus viszont változtatott az elvárásain: „Titeket azonban barátaimnak mondalak, mert mindazt, amit hallottam az én Atyámtól, tudtul adtam nektek.”
A barátok egy intim, személyes kapcsolatot ápolnak egymással. Isten barátjának lenni azt jelenti, hogy Isten szívébe betekintést nyerhetsz. Tudni, hogy a Mester mit tesz és betekinteni a szívébe kimondhatatlan nagy kiváltság.
Ahogy élünk és dolgozunk ebben a szeretet kapcsolatban, megváltozik a nézőpontunk, mert képessé válunk Isten szemén keresztül látni a dolgokat, a mi szívünk képessé válik Isten szívével egy ritmusra verni. Istennel együtt dolgozunk és az Ő barátsága egy hihetetlenül biztos horgonnyá válik számunkra, ezáltal pedig minden helyzetben kiegyensúlyozottak maradhatunk, amivel csak életünk során találkozhatunk. Érted milyen csodálatos áldás ez?


IMA: Úr Jézus, köszönjük, hogy a mi kapcsolatunkat Veled a barátság keretei közé helyezted át. Köszönjük, hogy megtestesülésed által hozzánk hasonlóvá lettél, köszönjük, hogy szabaddá tettél minket halálod által és új életet adtál nekünk feltámadásod által. Nincsen ennél nagyobb szeretet. Te életedet adtad a barátaidért. Magasztalunk ezért, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hiteles keresztény értékrend

Semmit ne tegyetek önzésből, se hiú dicsőségvágyból, hanem alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál; és senki se a maga hasznát néz...