2020. május 30., szombat

Ki az életed ura?


"Senki sem szolgálhat két úrnak, mert vagy az egyiket gyűlöli, és a másikat szereti, vagy az egyikhez ragaszkodik, és a másikat megveti: nem szolgálhattok Istennek és a mammonnak."
Máté evangéliuma 6. fejezet 24. vers


Isten arra hív minket, hogy gondolkodjunk el komolyan azzal kapcsolatosan, hogy ki a mi életünk ura? Isten a mi életünk ura, esetleg a pénz? Jézus Krisztus mondja, hogy nem lehet mindkettőnek szolgálni. Mit tesznek ezek az „urak” az életünkben?
Isten szerető, önzetlen és nagylelkű. Ha Ő a mi életünk ura, akkor az élet beszédét adja nekünk, éppen ezért nem kell semmi miatt aggódnunk. Isten, a mi teremtőnk törődik a madarakkal is és még a mező virágait is szépségbe öltözteti.
Másrészt, a pénz, azt mondja: „Ha elegendő anyagi javaid vannak, biztonságban leszel és képes leszel megoldani bármilyen problémát, ami életedben, adódhat.”
A pénz, mint életünk ura önzőségre hív minket, és arra a gátlástalanságra, hogy tegyünk meg bármit annak érdekében, hogy előre jussunk.
Azt feltételezi, hogy az a győztes, akinek több „játékszere” van. A pénz és azok, akik a pénz által birtokolnak bizonyos hatalmat, azzal fenyegetnek minket, hogy ha nem hódolunk be nekik, nem fogjuk megkapni, amire szükségünk van, amire vágyunk.
A pénz mögött rejlő szellemiség irigy, önző, és minden vágya, hogy pusztítson.
Amikor Isten a mi életünk Ura, tudhatjuk, hogy jó kezekben vagyunk. Élhetünk nagylelkűen, tudva, hogy Isten országát nem érinti a gazdasági válság.
Ha jönnek is a megpróbáltatások, szilárdan állunk Jóbhoz hasonlóan, tudva, hogy a mi Megváltónk él! Jób könyve 19:25


IMA: Atyám, szeretnénk Benned vetni bizalmunkat, hitünket és nem a pénzünkbe, vagyonunkba. Segíts nekünk Szentlelkedtől vezérelve nagylelkűnek és önzetlennek lennünk, hogy Hozzád, kegyelmes és dicsőséges Teremtőnkhöz és Megváltónkhoz váljunk hasonlóvá. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...