2020. május 29., péntek

Találkozás Krisztussal


Ezért mondom neked: neki sok bűne bocsáttatott meg, hiszen nagyon szeretett. Akinek pedig kevés bocsáttatik meg, kevésbé szeret."
Lukács evangéliuma 7. fejezet 47. vers



Hogyan találkoznánk szívesen Krisztussal? Meghívnánk Őt vacsorára, hogy beszélgessünk Vele? Esetleg sírva jönnénk elé és könyörögnénk bocsánatáért, hogy megtiszteljük Őt?
Lukács két emberről beszél, mindketten találkozni akartak Jézussal. Egyik Simon, a farizeus, aki lelki vezető volt és talán többet akart tanulni Jézus Krisztustól. A másik egy asszony, aki Jézus lábaihoz borult és zokogott, a könnyeivel áztatta lábait, hajával törölte meg a Krisztus lábait, parfümöt öntött azokra, és csókolgatta azokat.
Simon egy jó, erkölcsös állampolgár hírében állt, az asszony pedig úgy volt ismert, mint aki „bűnös életmódot” folytatott.
Simon a hagyományos módon akart Krisztussal találkozni, asztal mellett, beszélgetve, eszmecserét folytatva, az asszony pedig a szívének legmélyebb fájdalmát fejezte ki és a vágyát, hogy szeretne megszabadulni a bűneitől.
Simon meglepődött, sőt meg is ütközött azon, hogy Krisztus elfogadta ezt a bánásmódot egy bűnöstől, Jézus Krisztus pedig mégis az asszonyt emelte ki és tisztelte meg inkább.
Az asszony elnyerte bűnei bocsánatát, Simon életében viszont nem olvasunk változásról. Miért szeretnénk Jézussal találkozni? Azért, hogy igazolja a mi gondolkodásunk helyességét és ez által békességre találjunk önmagunk által, vagy azért, hogy teljes szívünkből kérjük az Ő bocsánatát és felajánljuk Neki szolgálatunk legjavát?
 Mely bűnök bántanak minket inkább? A saját bűneink vagy mások bűnei? A saját bűnösségünk vagy mások bűnössége? Van fogalmad arról, hogy milyen nagy szükségünk van Krisztus bocsánatára? Adj hálát ma Isten kegyelméért és kérj kegyelmet, hogy te is irgalmat gyakorolhass azokkal szemben, akiknek Krisztus megbocsátott.


IMA: Jézus Krisztus, köszönjük a Te jelenlétednek áldását. Halld meg a mi bocsánatért esedező szívünket és tisztíts meg minket a mindennapok tisztátalanságaitól, amelyek rátelepedtek életünkre. Csak Benned találhatunk bővölködő életet. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nem veti meg a nyomorult nyomorúságát

Mert nem veti meg, és nem utálja a nyomorult nyomorúságát, nem rejti el orcáját előle, segélykiáltását meghallgatja. 20. Zsoltár 24. vers Ke...