2020. május 28., csütörtök

Közösség Jézussal

Azután Jézus azt mondta nekik: „Gyertek, egyetek!” A tanítványok közül pedig senki nem merte megkérdezni tőle: „Ki vagy te?”, mert tudták, hogy ő az Úr.
János evangéliuma 21. fejezet 12. vers 



Volt olyan a múltadban, amit nagyon elhibáztál? Amikor elestél és még mindig fájdalmas emlékként ott van benned? Ez a múltbeli fájdalmas dolog még mindig meghatározza mindennapjaidat? Mit gondolhat Isten a múltban elkövetett bűneiddel kapcsolatosan?
Péter nagyot esett, amikor letagadta azt is, hogy ismeri Jézus Krisztust. A kakas megszólalt, Jézus Krisztus tekintete találkozott Péter tekintetével, Péter pedig a lelkiismerete miatt keserves sírásba tört ki. ( Lukács 22:60-62)
Jézus és Péter újra találkoznak az eset után. Hogyan viszonyul Krisztus valakihez, aki magára hagyta Őt a legsötétebb óráiban?
Dühösen és bosszúszomjasan? Büntetéssel fenyegetőzik? Esetleg úgy tesz, mintha nem is venné észre Pétert?
Nem! A tanítványok halászat után meglátják Krisztust a parton. Ő pedig megkérdezi fogtak-e, amikor erre nemmel válaszolnak, Krisztus parancsot ad, hogy dobják a hálót a hajó jobb oldalára, és bőségesen fognak halat. Jézus Krisztus nem adta fel, nem mondott le róluk. Hűséges maradt hozzájuk és csodát tett életükben. Majd a szeretet és a barátság gesztusával közösségbe hívta őket önmagával.
Majd a legfontosabb dolog volt, amikor Krisztus reagált Péter tagadására azzal, hogy háromszor megkérdezte: „Szeretsz-e engem?” Jézus Krisztus nem hagyja figyelmen kívül a múltat. Szembesíti az embert a múltbeli bűnökkel, majd lehetőséget ad arra, hogy újra megvalljuk iránta érzett szeretetünket és hűségünket.
Attól függetlenül, hogy mit tettél a múltadban, Jézus Krisztus arra hív, hogy te is jöjj és kövesd Őt. Nem a bűnöké kell legyen az utolsó szó életedben. Követed Jézust, hogy te is bocsánatot nyerhess?


IMA: Jézus, szeretnék jönni Hozzád, hogy engem is elfogadj és szeretetedről biztosíts. Ezért imádkozom a te nevedben, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nem veti meg a nyomorult nyomorúságát

Mert nem veti meg, és nem utálja a nyomorult nyomorúságát, nem rejti el orcáját előle, segélykiáltását meghallgatja. 20. Zsoltár 24. vers Ke...